24 °C Budapest

Fókuszban a boltok: akik a katasztrófán is nyerni tudtak...

Pénzcentrum
2007. augusztus 7. 13:00

Minden bizonnyal a sokéves átlagnál hidegebb és esősebb időjárás okolható azért, hogy júliusban az újonnan megnyitott egységek forgalmától megtisztított kiskereskedelmi forgalom növekedése 1,2 százalékra csökkent az árvizek által sújtott területen Nagy Britanniában.

Az egy százalékot alig meghaladó növekedés jelentős visszaesést jelent a júniusban tapasztalható 4,6 százalékos forgalombővüléshez képest. A kereslet ezzel újra elérte novemberi mélypontját, amely annál is érdekesebb, mivel mind a november, mind pedig a július a hagyományos erős hónapok közé számít.

Az adatokon végigtekintve egyértelműen látszik a zord időjárás hatása a kiskereskedelmi forgalomra, amely jelenleg a jegybankárok számára az egyik legfontosabb iránymutatót képezi a kamatdöntéssel kapcsolatban.

Az alapkamat további emelése ugyanis csakis abban az esetben válik elkerülhetővé, ha az infláció a közeljövőben drasztikus mértékben csökken. A további kamatemelés pedig alapjaiban rengetheti meg a jelenleg még enyhe növekedést mutató ingatlanpiacot.

A Brit Kiskereskedelmi Konzorcium bírálja a jegybank kamatpolitikáját, és erős kételyeket hangoztat a további szigorítással kapcsolatban. A Konzorcium elnöke, Kevin Hawkins úgy véli, a jegybanknak néhány hónapot mindenképpen várnia kellene a további emelés előtt. Hawkins véleménye szerint szükséges lenne kivárni, hogy a korábbi szigorítás járt-e valamilyen eredménnyel, mielőtt újabb lépések megtételére kerül sor.

A negyedéves eredményeket összevetve már most látszik a forgalom visszaesése, a második negyedévben ugyanis a bővülés 2,5 százalékról 2,1 százalékra mérséklődött. Korai azonban az öröm, hiszen a forgalom visszaesésében, ahogy azt már a korábbiakban is említettük, jelentős szerepe volt az esőzéseknek és az Angliát elborító árvizeknek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A megszokottól igencsak eltérő időjárás jelentősen visszavetette a ruhaneműk, a lábbelik és az élelmiszerek iránti keresletet, miközben az elektromos cikkeket és lakberendezési árút kínáló egységek profitáltak a természeti katasztrófából.

Az időjárás kiskereskedelmi forgalomra gyakorolt hatása a hazai adatokon végigtekintve is jól látható, gondoljunk csak az ásványvíz vagy sörfogyasztásra a legmelegebb nyári hónapokban.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem