Elvehetik a Tesco ingatlanjait! Lakóházak épülhetnek a helyükön

Pénzcentrum
2007. október 12. 09:09

Többször megvádolták már a világ második legnagyobb kiskereskedőjét, a Tescót azzal, hogy bizonyos ingatlanokat csakis azért vásárol meg, hogy konkurensei számára lehetetlenné tegye az üzletnyitást. Ezzel a magatartással egyrészt versenyjogi aggályokat ébresztett az Egyesült Királyságban, másrészt pedig sokak szerint számos helyen rontják a városképet az elhanyagolt, rendezetlen ingatlanok.

A legújabban felfújt esetben odáig fajultak a dolgok, hogy nem kizárt, hogy egy brit város vezetése visszaveszi és rendbe teszi az ingatlant és lakáscéllal bérbe adja a telken található épületet. Erre egyébként a 2004-es Housing Act hatalmazza fel őket, a jogszabály értelmében ugyanis a Tescónak meghatározott időn belül kész tervekkel kellene előállnia azt illetően, hogy pontosan mit szeretne kezdeni az ingatlannal.

Mivel a hipermarketlánc minden bizonnyal kicsúszik a határidőből (nyilatkozataik szerint ugyanis még a belső döntés sem született meg), az önkormányzatnak joga van rendezni az elhanyagolt ingatlant, az ezzel járó költségeit pedig ebben az esetben a telken álló épület kiadásával fedezné.

A Tesco méreteiből adódóan hatalmas ingatlanvagyonnal rendelkezik, korábban azonban számos forrásból lehetett hallani, hogy üzletei tulajdonjogáról részben lemondana, az így befolyó pénzeket pedig a dinamikus terjeszkedés (például az amerikai láncépítés) finanszírozására fordítaná. Ennek a feltételezett stratégiának ellentmondani látszik a kihasználatlan ingatlanok portfolióban tartása.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?