Az unió szeretné, ha még olcsóbban telefonálhatnánk

Pénzcentrum
2007. október 3. 09:15

Szeptember végén járt le a Brüsszel által a roamingdíjak kiszabott csökkenésére határidő. A Bizottság azonban szeretné az adatszolgáltatások árának mérséklését is elérni - adja hírül a Napi Gazdaság.

Az unió területén a külföldi hívások esetén nem lehet nettó 0,49 eurónál többet elkérni a kezdeményezett, valamint 0,24 eurónál a fogadott hívások után. A díjak a következő két évben tovább csökkennek 0,43 és 0,19 euróra.

Itthon a Vodafone már augusztus elsején a megengedett szintre vitte árait, melyet a T-Mobile és a Pannon augusztus végén követett. A változtatás a legtöbb országban két számjegyű, egyes esetekben akár az 50 százalékos csökkenést is elérheti.

A nagy szolgáltatók már korábban is úgy vélekedtek, hogy a roamingdíjak csökkenése fékezi a belföldi tarifák mérséklődését, mivel valahol kompenzálniuk kell veszteségeiket. Emellett a tarifák a versenyre csökkentő hatással bírnak, mivel az egyes szolgáltatók a felső határ közelében tartják majd áraikat.

Ennek ellentmond, hogy a barangolási díjak új szabályozása három év múlva hatályát veszíti, mivel a Bizottság szerint a verseny addigra a limitek alá szorítja az árakat.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35