0 °C Budapest

1 hónap és olcsóbb lesz a telefonálás

Pénzcentrum
2007. július 26. 11:18

A T-Mobile korábbi bejelentésével összhangban az előírt szeptember végi időpontnál korábban, már augusztus 29-étől automatikusan, regisztráció nélkül biztosítja az Európai Unió országaiban érvényes új, alacsonyabb roaming díjakat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legnagyobb hazai mobilcég ügyfeleinek tehát nem szükséges az új tarifákra vonatkozó igényüket jelezniük, augusztus végétől enélkül is olcsóbban mobilozhatnak az EU tagállamaiban. A díjcsökkentés a jelenleg Világjáró díjcsomagot használó, illetve Domino roaming díjakkal telefonáló T-Mobile-osokat, azaz az ügyfelek jelentős részét érinti. Az új eurotarifát a speciális barangolási díjszabást vagy csomagot, például a World Class tarifacsomagot használó ügyfelek díjcsomag-váltás esetén vehetik igénybe.

Mint ismeretes, az Európai Parlament és a Tanács 2007. június 30-án hatályba lépett 717/2007/EK rendelete értelmében szeptember végétől az EU egész területén egységes roaming díjakat vezetett be. A rendeletnek megfelelően a T-Mobile előfizetőknek a híváskezdeményezés díja bruttó 144 Ft/perc, és a hívásfogadás díja bruttó 70,80 Ft/perc.

"Ügyfeleink ötöde mobilozik külföldön is, a roaming díjcsökkentés elsősorban számukra kedvező. Bízunk abban, hogy az eurotarifa bevezetésének köszönhetően külföldre utazó előfizetőink bátrabban mobiloznak majd" - hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Winkler János, a T-Mobile vezetője.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06