16 °C Budapest

Ingyen hívások: nem is olyan lehetetlen?

Pénzcentrum
2007. augusztus 27. 09:00

Újabb mobiltarifa csökkentésre lehet számítani, amint a versenyügyi biztos októberben beterjeszti, és elfogadtatja a törvényjavaslatát - írja a Világgazdaság.

A roamingtarifák csökkentése után Brüsszel a végződtetési díjakat szeretné mindenáron csökkenteni, és elérkezettnek látja az időt egy egységes uniós távközlési hatóság felállítására. Az erre vonatkozó törvényjavaslat várhatóan októberben lesz kész.

A problémás kérdés a végződtetési díjak, amit akkor számítanak fel, ha az egyik társaság hálózatából egy másik társaság hálózatába indít valaki hívást. Ennek a díja tagállamonként nagyon eltérő, ezért szeretné az uniós versenyhivatal közelíteni ezeket egymáshoz, illetve a vezetékes hálózatok közötti végződtetési díjakhoz.

Sok tagországban nem a költségeket fedik ezek a díjak, hanem attól jóval magasabbak, nem is beszélve arról, hogy sokszor az új piacra lépők ellen is magasabb díjakat alkalmaznak a társaságok diszkriminatív módon. Brüsszelnek egyelőre nincs lehetősége ennek megváltoztatására, ezért is készül most a törvényjavaslat.

Magyarországon a díjak csökkentése 3 lépésben történik, amiből az első már le is zajlott, idén január 1.-én. A 3 lépcső véghez vitele után a mobilhálózaton belül ez a díj várhatóan 16,84 forintra fog csökkenni, ami tükrözi a tényleges díjakat. A költségeket jól mutatja, hogy a vezetékes hálózatok közötti végződtetési díj 2 forint, ami azért érdekes, mert a szakértők szerint nem költségesebb a mobil hálózatok közötti kapcsolat kiépítése.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?