4 °C Budapest

Ha nem figyelsz, óriási számlát kapsz - még egy kis ideig

Pénzcentrum
2007. július 6. 09:00

Már több alkalommal is hírt adtunk arról, hogy augusztustól kedvezőbb roaming-díjszabással szembesülhetünk, azt azonban még titkolják az egyes szolgáltatók, hogy pontosan mikor kerül sor a díjvágásra. Addig is még pórul járhatunk, ha nem figyelünk oda, mennyit telefonálunk külföldről a nyaralás alatt.

A Napi Gazdaság 3 népszerű célországból (Horvátország, Olaszország, Görögország) hazánkba irányuló hívások percdíjait vetette össze. Ezek az országok általában mindegyik magyar szolgáltatónál a legolcsóbb díjzónába esnek, így aztán nyaralás előtt nem különösebben szükségeltetik utánajárni annak, hogy melyik operátort érdemes választani.

Annak sincs különösebb jelentősége, hogy a hívó előfizetéses, vagy pedig kártyás (előre fizetett) mobiltelefont használ, ugyanis nincs nagy eltérés az árak tekintetében. A T-Mobile számlás előfizetői mindhárom országból percenként 252 forintért telefonálhatnak haza, a Pannonnál 272 forintért.

A Vodafone esetében Horvátországból 259,90 - 309,90 forintért tudunk hazatelefonálni, míg Görögországból és Olaszországból 279,90 - 339,90 forintért percenként. Az uniós rendelet szerint augusztustól ezek a díjak nem lehetnek magasabbak 147 forintnál.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha külföldön hívnak bennünket, azért is mi fizetünk. A T-Mobile ügyfeleinek 102, a Pannon ügyfeleinek 115, a Vodafone ügyfeleinek pedig 94,8 forintba kerül a hívásfogadás percenként.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?