13 °C Budapest

Ha nem figyelsz, óriási számlát kapsz - még egy kis ideig

Pénzcentrum
2007. július 6. 09:00

Már több alkalommal is hírt adtunk arról, hogy augusztustól kedvezőbb roaming-díjszabással szembesülhetünk, azt azonban még titkolják az egyes szolgáltatók, hogy pontosan mikor kerül sor a díjvágásra. Addig is még pórul járhatunk, ha nem figyelünk oda, mennyit telefonálunk külföldről a nyaralás alatt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Napi Gazdaság 3 népszerű célországból (Horvátország, Olaszország, Görögország) hazánkba irányuló hívások percdíjait vetette össze. Ezek az országok általában mindegyik magyar szolgáltatónál a legolcsóbb díjzónába esnek, így aztán nyaralás előtt nem különösebben szükségeltetik utánajárni annak, hogy melyik operátort érdemes választani.

Annak sincs különösebb jelentősége, hogy a hívó előfizetéses, vagy pedig kártyás (előre fizetett) mobiltelefont használ, ugyanis nincs nagy eltérés az árak tekintetében. A T-Mobile számlás előfizetői mindhárom országból percenként 252 forintért telefonálhatnak haza, a Pannonnál 272 forintért.

A Vodafone esetében Horvátországból 259,90 - 309,90 forintért tudunk hazatelefonálni, míg Görögországból és Olaszországból 279,90 - 339,90 forintért percenként. Az uniós rendelet szerint augusztustól ezek a díjak nem lehetnek magasabbak 147 forintnál.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha külföldön hívnak bennünket, azért is mi fizetünk. A T-Mobile ügyfeleinek 102, a Pannon ügyfeleinek 115, a Vodafone ügyfeleinek pedig 94,8 forintba kerül a hívásfogadás percenként.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?