22 °C Budapest

Árzuhanás a láthatáron? Azt rebesgetik, hogy érdemes várni a vásárlással...

Pénzcentrum
2007. június 11. 12:00

Komoly árcsökkentésre lehet számítani piaci pletykák szerint a Microsoft játékkonzolja, az Xbox 360 esetében. A UBS elemzője, Heather Bellini szerint a lépésre csak szeptemberig kell várni, a Microsoft azonban hivatalosan sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánja a híreszteléseket.

Több internetes fórumon az óriáscég termékmenedzsmentért felelős igazgatóját idézik, aki korábban elmondta, hogy teljesen világos, hogy a piacon a 199 dolláros ár lenne igazán csalogató, nekik pedig részesedést kell szerezniük konkurenseik rovására.

A Xbox 360 modellek jelenleg 300 és 400 dolláros áron kerülnek a polcokra, míg a Sony PlayStation 3 modellje 500-600 dollárba kerül. A Microsoft árcsökkentése mögötti motiváció a Nintendo Wii-jével való versenyre kelés lehet, ez a modell ugyanis 250 dolláros árával világszerte meglehetősen kedveltté vált.

A Microsoft üzletpolitikai döntésével most kénytelen egyensúlyozni, hiszen kommunikált célja, hogy az Xbox üzletágat jövőre nyereségessé tegye, ugyanakkor mivel későn lépett be a konzolpiacra, részesedést kell szereznie a többiek kárára.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?