18 °C Budapest

Árzuhanás a láthatáron? Azt rebesgetik, hogy érdemes várni a vásárlással...

Pénzcentrum
2007. június 11. 12:00

Komoly árcsökkentésre lehet számítani piaci pletykák szerint a Microsoft játékkonzolja, az Xbox 360 esetében. A UBS elemzője, Heather Bellini szerint a lépésre csak szeptemberig kell várni, a Microsoft azonban hivatalosan sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánja a híreszteléseket.

Több internetes fórumon az óriáscég termékmenedzsmentért felelős igazgatóját idézik, aki korábban elmondta, hogy teljesen világos, hogy a piacon a 199 dolláros ár lenne igazán csalogató, nekik pedig részesedést kell szerezniük konkurenseik rovására.

A Xbox 360 modellek jelenleg 300 és 400 dolláros áron kerülnek a polcokra, míg a Sony PlayStation 3 modellje 500-600 dollárba kerül. A Microsoft árcsökkentése mögötti motiváció a Nintendo Wii-jével való versenyre kelés lehet, ez a modell ugyanis 250 dolláros árával világszerte meglehetősen kedveltté vált.

A Microsoft üzletpolitikai döntésével most kénytelen egyensúlyozni, hiszen kommunikált célja, hogy az Xbox üzletágat jövőre nyereségessé tegye, ugyanakkor mivel későn lépett be a konzolpiacra, részesedést kell szereznie a többiek kárára.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?