15 °C Budapest

Itt a betiltott reklám! - Egyetlen bejelentés elég volt...

Pénzcentrum
2007. április 6. 05:30

Egyetlen lakossági bejelentés hatására betiltották a hatóságok Nagy-Britanniában a Microsoft Xbox 360-as játékkonzolának reklámját, mely a hivatalos álláspont szerint alkalmas a veszélyes, vakmerő vezetés népszerűsítésére.

Az Advertising Standards Authority megalapozottnak találta a névtelen bejelentést, ezért azonnali hatállyal betiltotta a reklám vetítését a szigetországban.

A spotban lényegében egy rendőr csapat és egy bűnbanda üldözéses jelenete látható, mely egy háztető után autóval az utakon folytatódik. A végén a felek szerepet cserélnek és beugranak a kocsiba, erre épül a szlogen is: "Jump in. Xbox 360"

A szóban forgó hirdetés a világhálón természetesen továbbra is megtekinthető, többek között az alábbi linkre kattintva, így végeredményben nem kizárt, hogy a McCann Erickson reklámügynökség akaratán kívül egy meglehetősen hatékony vírusmarketing eszközt hozott létre megbízójának, tapasztalatok szerint ugyanis, ami tiltott, az sokkal érdekesebb, a hirdetés így minden bizonnyal bejárja majd a világot és nagyobb publicitást kap mint egyébként.

http://www.youtube.com/watch?v=dFqLN-eJ3GM

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?