15 °C Budapest

A Lidl és a Spar volt a király - Újjáélednek a szupermarketek?

Pénzcentrum
2007. június 7. 10:30

Az ACNielsen piackutató cég adatai szerint a tavalyi évben stagnálást mutatott az élelmiszer kiskereskedelemben a kosárérték, azaz az egy vásárlásra jutó összeg, ám gyakrabban jártak vásárolni a fogyasztók, így az élelmiszerpiacon 8,8%-os, a háztartási vegyiáruk piacán pedig 5,6%-os értékbeni növekedés volt. Miközben tehát mindenki visszaeséstől tartott, a marketingkommunikáció hatására nőtt a fogyasztás - írja a Napi.

Az idei év azonban másként kezdődött: a megszorítások és a vállalati költségcsökkentő intézkedések miatt abbamaradt kommunikációs nyomás hatására a középkategóriában nagyon erős visszaesés mutatkozik. A marketingkommunikációval támogatott prémium termékek pozíciója azonban stabil, sőt növekedés is tapasztalható.

Az üzlet-kategóriánkénti bontásból látható, hogy tavaly erős volumenbővülést csak a hipermarketek tudtak felmutatni, a szupermarket-csatorna azonban megkérdőjelezhetetlenül magára talált.

Összességében arra lehet számítani, hogy a hiperek térnyerése alábbhagy és a száguldó diszkontpiac mellett surranópályán a szupermarketek lehetnek hosszabb távon a másik befutók. A tavalyi év igazi nyertese a Lidl és a Spar volt.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?