24 °C Budapest

Álruhás próbavásárlók a Tesco kasszájánál: már hetente támadnak...

Pénzcentrum
2007. június 6. 08:30

Egyre népszerűbb módszer a vevői elégedettség felmérésére a próbavásárlós piackutatás, melynek keretében az alany egy előre eltervezett forgatókönyv alapján vásárol, problémás szituációt generál, végül pedig egy kérdőív kitöltésével rögzíti tapasztalatait az élményt követő 15 percen belül - írja a Világgazdaság.

A hazai szolgáltató vállalatok egyre szívesebben és egyre gyakrabban veszik igénybe a komplex próbavásárlást, melynek során személyesen, telefonon és online is tesztelik az ügyfélszolgálatok működését.

Az álcázott ügyfél benyomásait akkor lehet hasznos felhasználni, ha a kedvezőtlen vásárlói visszajelzések érkezése mellett a bevételek is csökkennek. A módszer bevetése egyáltalán nem drága: 5 budapesti üzlet tesztelése 4-5 pontos kérdőívvel 15-18 ezer forintba kerül, egy banki hitelügyintézés végigkövetése pedig 55-60 ezer forintot kóstál.

Amennyiben valaki a rendszeres vizsgálat mellett dönt, érdemes ezt kommunikálnia az alkalmazottak felé, ettől ugyanis látványos teljesítményjavulást lehet remélni.

A Tesco hazánkban is évek óta alkalmazza a próbavásárlós technikát, a közeljövőben azonban a kétheti rendszerességet hetire sűrítik. A hipermarket évente több millió forintot költ a vásárlási technikára.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?