22 °C Budapest

Fizess kevesebbet a pénztárnál! Ennyit kell tudnod

Pénzcentrum
2007. május 24. 09:30

Záporoztak a közelmúltban is az ismert hipermarketekre kirótt GVH-bírságok, az erős piaci pozícióban lévő szereplők ugyanis sokszoros visszaesőként újra és újra mindent elkövetnek, hogy megtévesszék fogyasztóikat, hiszen a bírság összege sokszor jelképes a nem éppen etikus taktikák által termelt többlet-profithoz viszonyítva.

Azon már senki nem lepődik meg, hogy az akciós újságban rendkívül alacsony áron meghirdetett termék gyakorlatilag nem létezik (hivatalosan "éppen elfogyott"), az azonban egy jóval nagyobb fejtörést okozó probléma, hogy mit tehetünk akkor, ha egy termékre kétféle ár is ki van írva - írja a Magyar Hírlap.

Mivel ez elég gyakran fordul elő, nem árt ha tisztában vagyunk a jogainkkal, melyeket ebben a gyakori esetben a fogyasztóvédelmi törvény szabályoz. Ezen jogszabály értelmében ilyenkor jogunkban áll a kiírt legalacsonyabb összeget fizetni, amennyiben pedig a pénztárnál mégis a magasabb ár kerül a blokkra, akkor az ügyfélszolgálaton szerezhetünk érvényt jogainknak.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?