3 °C Budapest

Késik a vonat? Kérj kártérítést!

Pénzcentrum
2007. május 15. 09:30

Évente mintegy 6 millió, napi szinten pedig csaknem 17 ezer utas kénytelen azzal szembesülni, hogy az általa választott vonat jelentős késéssel érkezik a célállomásra. Az utóbbi hónapok során a vonatjegy ára ugyan meredeken emelkedett, a fogyasztók jogaiban azonban nem következett be semmilyen változás, melyet Koszorús László, a Fidesz országgyűlési képviselője egy törvénymódosítási javaslattal igyekszik orvosolni - írja a Magyar Nemzet.

A javaslat átdolgozná a kártérítési rendszert, a "komplex" elképzelések befogadására azonban nem nagyon kell szellemileg rákészülnie Olvasóinknak: negyedóra késés után a jegy árának negyede járna vissza, fél óra után a fele, háromnegyed óra után a háromnegyede, egy teljes óra után pedig... a teljes összeg. (Érdekes, hogy az abszolút értékben meghatározott küszöbök mintha az utazási távolságtól függetlenül lennének felvázolva...)

A javaslat szerint emellett kötelezni kellene a közlekedési minisztert, hogy 2008. január 1-jéig teremtse meg az online jegyrendelés működési feltételeit, valamint hogy az ÁNTSZ rendszeresen ellenőrizze a vasúti kocsik tisztaságát, egészségügyi állapotát.

A MÁV-nál a lap információi szerint jelenleg is foglalkoznak a kártérítés kiterjesztésének lehetőségével, a gond csak azzal van, hogy a társaság könnyedén hivatkozhat elháríthatatlan akadályra, és megtagadhatja a fizetést.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?