Drágulnak a jegyek, de ez nem ráz meg senkit

Pénzcentrum
2007. április 27. 10:00

Úgy tűnik, nem nagyon veti vissza az utazási hajlandóságot a menetjegyárak emelése, pedig februárban a MÁV tarifái 16%-kal nőttek, a Volán pedig 6%-ot emelt. Május 1-jétől további 17, illetve 4%-os drágulás következik - írja a Napi.

A MÁV vezetése azzal számol, hogy 0-2% között marad a lemorzsolódás az idei áremelések következtében, a jegybevételek pedig eddig összességében terv szerint alakulnak.

Az aránytalan emeléseknek deklarált célja, hogy azonos díjat fizessenek a különböző közlekedési eszközökön utazók, tehát ne kerüljenek hátrányos helyzetbe azok, akiknek nincs választási lehetőségük a vasút és az egyelőre még drágább busz között.

A lap információi szerint a vasúti első osztályú tarifa 25%-kal lesz magasabb a másodosztályúnál, utóbbival pedig azonos lesz a buszjegy ára. Az új tarifarendszerben állítólag fajlagosan drágább lesz rövid távon utazni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?