12 °C Budapest

Szétlopják a MÁV-ot: a síneket is felszedik...

Pénzcentrum
2007. április 17. 09:15

Vasárnap mindössze kettő, tizenöt méteres kábelt sikerült a fémtolvajoknak meglovasítaniuk, azonban néhány ezer forintos kár miatt torlódott a vasúti forgalom Vecsésnél - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A MÁV feljelentést tett az ügyben, a nyomozás folyik. A nyomok arra utalnak, hogy a tolvajokat meglepték az akció közben, mivel szerszámaikat a tett helyszínén hagyták. Múlt csütörtökön, illetve pénteken is kábellopás miatt kellett leállnia a forgalomnak, akkor egy ötven méter hosszú jelentővezeték tűnt el.

A vasúti tolvajok nem csupán vezetékekre utaznak, népszerűek a sínek is, tavaly Rákosrendező állomásról tulajdonítottak el harminckét tonnát, az anyagi kár mintegy másfélmillió forint volt. Az acélsíneket egyébként leginkább a felszámolt vonalakról szedik fel a tolvajok.

A MÁV éves szinten több százmillió forintot fordít a vasúti létesítmények rongálásának megakadályozására. A legveszélyeztetettebb területnek Ózd, illetve Záhony környéke számít, ezeken a helyeken fegyveres őrök védelmezik a vasúttársaság vagyonát.

A sínlopás vagyon, illetve közlekedésbiztonság elleni bűncselekménynek is minősül, így kettőtől öt évig terjedő börtönnel büntethető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?