2 °C Budapest

Szétlopják a MÁV-ot: a síneket is felszedik...

Pénzcentrum
2007. április 17. 09:15

Vasárnap mindössze kettő, tizenöt méteres kábelt sikerült a fémtolvajoknak meglovasítaniuk, azonban néhány ezer forintos kár miatt torlódott a vasúti forgalom Vecsésnél - írja a Magyar Hírlap.

A MÁV feljelentést tett az ügyben, a nyomozás folyik. A nyomok arra utalnak, hogy a tolvajokat meglepték az akció közben, mivel szerszámaikat a tett helyszínén hagyták. Múlt csütörtökön, illetve pénteken is kábellopás miatt kellett leállnia a forgalomnak, akkor egy ötven méter hosszú jelentővezeték tűnt el.

A vasúti tolvajok nem csupán vezetékekre utaznak, népszerűek a sínek is, tavaly Rákosrendező állomásról tulajdonítottak el harminckét tonnát, az anyagi kár mintegy másfélmillió forint volt. Az acélsíneket egyébként leginkább a felszámolt vonalakról szedik fel a tolvajok.

A MÁV éves szinten több százmillió forintot fordít a vasúti létesítmények rongálásának megakadályozására. A legveszélyeztetettebb területnek Ózd, illetve Záhony környéke számít, ezeken a helyeken fegyveres őrök védelmezik a vasúttársaság vagyonát.

A sínlopás vagyon, illetve közlekedésbiztonság elleni bűncselekménynek is minősül, így kettőtől öt évig terjedő börtönnel büntethető.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?