3 °C Budapest

Egyre figyelmesebbek vagyunk - új módokat eszelnek ki a csalók

Pénzcentrum
2007. április 25. 14:00

A Sophos vírus- és spamírtó szoftvereket készítő társaság legújabb tanulmánya szerint egyre több és egyre ravaszabb rosszindulatú támadás indul meg a világhálón keresztül.

A kutatók az idei év első 3 hónapja során 23 864 új fenegyetést jelentő vírust, programot fedeztek fel. Ez több mint a duplája az előző év azonos időszakában tapasztaltaknak, ekkor a Sophos 9450 programot fedezett fel.

Miközben ezeknek a rosszindulatú programoknak a száma emelkedik, a terjesztés módszere is változik a háttérben. Eddig a leggyakrabban kéretlen e-mailek mellékleteiben találkozhattunk kártevőkkel, azonban mostanára egyre gyakoribbá válik a honlapokon keresztüli támadás, miközben az elektronikus levélben történő támadások száma visszaesett a Sophos szerint.

Az idei első negyedévben naponta átlagosan 5000 új fertőzött honlapot talált a Sophos. Ezek tipikusan olyan trójai programot tartalmaznak, melyek parancsfájlokat töltenek le az internetről, hogy megfertőzzék a gépet.

Nem minden esetben készítenek a hackerek honlapot, igen gyakori, hogy valamely már meglévő oldalt fertőzik meg. A Sophos adatai szerint a fertőzött honlapok 70 százaléka azért vált támadás áldozatává, mert nem megfelelően volt a kód titkosítva, vagy nem gondozta, frissítette lapot a honlap tulajdonosa.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58