16 °C Budapest

Félelemkeltés áldozatai lettünk? - Vírussal fenyegetnek...

Pénzcentrum
2007. február 13. 13:00

Rekord szintre emelkedett a tavalyi évben a mobilhálózatokon terjedő vírusok száma a McAfee által rendelt Informa kutatás szerint. A legfrissebb számok rávilágítanak, hogy 2006-ban a mobiltársaságok 83%-a találkozott fertőzéses esettel, a bejelentett biztonsági incidensek száma pedig több mint ötszörösére nőtt 2005-höz képest.

A dolog szépséghibája csak az, hogy a McAfee mobil vírusirtó-gyártóként érdekelt a félelemkeltésben, így nyilvánvalóan azt hangoztatja, hogy az ügyfél-elégedettségre rányomja bélyegét a mobilvírusok terjedése.

Korábbi összeállításunkban beszámoltunk arról, hogy a vírusok elsősorban a Symbian operációs rendszerrel futó készülékeket támadják meg, míg a Windows Mobile esetén kevesebb a fertőzés. A vírusok egy része képes akár adatokat is törölni a telefonokról, összességében azonban ezen kártékony programok elterjedtsége jelenleg még korántsem ad okot a drága és sokszor instabil anti-vírus rendszerek beszerzésére.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18