Theodora: már szezon előtt pezseg

Pénzcentrum
2007. április 6. 08:12

Sikeres évet zárt 2006-ban a Kékkúti Ásványvíz Zrt.; mind a Theodora ásványvizeket, mind a Nestlé Aquarel forrásvizet erős növekedés jellemezte. Az ásványvíz palackozó és forgalmazó cég piaci részesedését jelentős mértékben növelte, valamint megerősítette piacvezető pozícióját, amelyet már 3 éve töretlenül tart. Az eredményes év folytatásaként a Társaság új, ízesített termékekkel és a Theodora márka megújított kommunikációjával kezdi meg a szezont.

A tavaly 8,5 milliárd forint forgalmat elérő Kékkúti Ásványvíz Zrt volumenben 15,3 százalékos, értékben 22,5 százalékos piaci részesedést ért el. A Theodora értékesítése 2006-ban 32 százalékkal, míg a Nestlé Aquarel értékesítése 48 százalékkal nőtt. (ACNilsen kumulált 2006 kiskereskedelmi index literben)
A vezérigazgató Jean-Philippe Lebon meglátása szerint a magyar ásványvízpiac olyan mértékben növekszik, hogy a jelenlegi 75-80 literes egy főre eső évi fogyasztás 100 literre emelkedhet néhány éven belül.

A fokozott ásványvízfogyasztás 2007 első felére is jellemző volt; a Kékkúti Ásványvíz Zrt. legerősebb terméke, a Theodora 11,5%-os mennyiségi piaci részesedéssel, valamint 15,7%-os értékbeli részesedéssel zárta februárt - derül ki az ACNielsen piackutató adataiból (ACNilsen 2007 februári kiskereskedelmi index literben). A portfolió másik terméke, a Nestlé Aquarel forrásvíz mennyiségben az eladások 6,1%-át, értékben 7,1%-át hozta. Az év második hónapjában a Kékkúti Ásványvíz Zrt. összességében magáénak tudhatja a magyar ásványvízpiac 18,1%-át, értékben pedig csaknem a teljes eladások negyedét (23,7%).

"Egyre többen érdeklődnek az egészségesebb italok iránt; akik régen a szénsavas üdítőkre esküdtek, ma már szép számmal inkább természetes ásványvizet emelnek le a polcról. Választani pedig nem könnyű: zsúfolásig megtelt a piac. Mi úgy látjuk, és az eredményeink is ezt bizonyítják: a márkák versenyében az lesz dobogós, aki értéket kínál a palackban." - elemezte a helyzetet Jean-Philippe Lebon, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. vezérigazgatója. Ilyen értéknek tartja a cég Káli-medencéből származó vizeinek megbízható minőségét specifikus ásványianyag-tartalmát és kedvelt ízét.

Íz terén áprilistól újdonságot is kínál a cég. Az idei szezonra 3 új terméket vezetnek be: Theodora szénsavmentes citrom-grapefruit ízű üdítőitalt, Theodora alma-körte ízű szénsavas üdítőitalt, valamint a kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett eperízű Nestlé Aquarel üdítőitalt. Az új ízesített Theodora termékek 1 literes kiszerelésben, a Nestlé Aquarel pedig 0,33 l kiszerelésben idén áprilistól kerülnek majd a boltok polcaira.

"Az ízesített vizek piaca ugyan méretben még kicsi, azonban a növekedés legfőbb mozgatórugójának bizonyulhat hazánkban is, az európai trendnek megfelelően" - tette hozzá a vezérigazgató.

A Theodora márka áprilisban induló kommunikációjában a víz specifikusságát adó ásványi anyag összetételen túl az érzelmek kapják a fő szerepet. Az új szlogen: "Theodora, meríts az életből" - is ezt erősíti.

Az innováció fontossága mellett a Társaság célja, hogy továbbra is megtartsa piacvezető pozícióját 2007 során, illetve az eladási volumen 15 százalékos növelése is szerepel a tervekben.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?