11 °C Budapest

Theodora: már szezon előtt pezseg

Pénzcentrum
2007. április 6. 08:12

Sikeres évet zárt 2006-ban a Kékkúti Ásványvíz Zrt.; mind a Theodora ásványvizeket, mind a Nestlé Aquarel forrásvizet erős növekedés jellemezte. Az ásványvíz palackozó és forgalmazó cég piaci részesedését jelentős mértékben növelte, valamint megerősítette piacvezető pozícióját, amelyet már 3 éve töretlenül tart. Az eredményes év folytatásaként a Társaság új, ízesített termékekkel és a Theodora márka megújított kommunikációjával kezdi meg a szezont.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tavaly 8,5 milliárd forint forgalmat elérő Kékkúti Ásványvíz Zrt volumenben 15,3 százalékos, értékben 22,5 százalékos piaci részesedést ért el. A Theodora értékesítése 2006-ban 32 százalékkal, míg a Nestlé Aquarel értékesítése 48 százalékkal nőtt. (ACNilsen kumulált 2006 kiskereskedelmi index literben)
A vezérigazgató Jean-Philippe Lebon meglátása szerint a magyar ásványvízpiac olyan mértékben növekszik, hogy a jelenlegi 75-80 literes egy főre eső évi fogyasztás 100 literre emelkedhet néhány éven belül.

A fokozott ásványvízfogyasztás 2007 első felére is jellemző volt; a Kékkúti Ásványvíz Zrt. legerősebb terméke, a Theodora 11,5%-os mennyiségi piaci részesedéssel, valamint 15,7%-os értékbeli részesedéssel zárta februárt - derül ki az ACNielsen piackutató adataiból (ACNilsen 2007 februári kiskereskedelmi index literben). A portfolió másik terméke, a Nestlé Aquarel forrásvíz mennyiségben az eladások 6,1%-át, értékben 7,1%-át hozta. Az év második hónapjában a Kékkúti Ásványvíz Zrt. összességében magáénak tudhatja a magyar ásványvízpiac 18,1%-át, értékben pedig csaknem a teljes eladások negyedét (23,7%).

"Egyre többen érdeklődnek az egészségesebb italok iránt; akik régen a szénsavas üdítőkre esküdtek, ma már szép számmal inkább természetes ásványvizet emelnek le a polcról. Választani pedig nem könnyű: zsúfolásig megtelt a piac. Mi úgy látjuk, és az eredményeink is ezt bizonyítják: a márkák versenyében az lesz dobogós, aki értéket kínál a palackban." - elemezte a helyzetet Jean-Philippe Lebon, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. vezérigazgatója. Ilyen értéknek tartja a cég Káli-medencéből származó vizeinek megbízható minőségét specifikus ásványianyag-tartalmát és kedvelt ízét.

Íz terén áprilistól újdonságot is kínál a cég. Az idei szezonra 3 új terméket vezetnek be: Theodora szénsavmentes citrom-grapefruit ízű üdítőitalt, Theodora alma-körte ízű szénsavas üdítőitalt, valamint a kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett eperízű Nestlé Aquarel üdítőitalt. Az új ízesített Theodora termékek 1 literes kiszerelésben, a Nestlé Aquarel pedig 0,33 l kiszerelésben idén áprilistól kerülnek majd a boltok polcaira.

"Az ízesített vizek piaca ugyan méretben még kicsi, azonban a növekedés legfőbb mozgatórugójának bizonyulhat hazánkban is, az európai trendnek megfelelően" - tette hozzá a vezérigazgató.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Theodora márka áprilisban induló kommunikációjában a víz specifikusságát adó ásványi anyag összetételen túl az érzelmek kapják a fő szerepet. Az új szlogen: "Theodora, meríts az életből" - is ezt erősíti.

Az innováció fontossága mellett a Társaság célja, hogy továbbra is megtartsa piacvezető pozícióját 2007 során, illetve az eladási volumen 15 százalékos növelése is szerepel a tervekben.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00