7 °C Budapest

Betör a Kékkúti az ízesített vizek piacára! - óriási növekedés szerepel a tervekben

Pénzcentrum
2007. március 9. 08:00

Piaci helyzet Többek között ez derült ki a Kékkúti Ásványvíz Zrt. vezérigazgatójával, Jean-Philippe Lebon-nal, valamint a Nestlé Waters elnök-vezérigazgatójával, Carlo Donatival folytatott háttérbeszélgetésből. Nézzük, milyen információkat osztottak meg velünk!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Néhány szóban a piacról

2006 során a Nestlé Waters csoport összesen 72 márkán keresztül 6,1 milliárd eurós (mintegy 1,5 ezer milliárd Ft) értékesítéssel büszkélkedhetett, az EBIT pedig 530 millió eurót (134 milliárd Ft) tett ki. A becsült világpiaci részesedést 19 százalékra teszik. Mindezen eredményekhez az európai piac is számottevően hozzájárult, a palackozott vizek piacán elért pozíciók tekintetében Magyarországon, de Németországban, Franciaországban és Olaszországban is első helyezést ért el a Nestlé Waters.

A 2006. évi értékesítés márkák szerinti megoszlásában az "oroszlánrész" a nemzeti (vagy helyi) márkáké (63,1%), a nemzetközi márkák 22,4 százalékos részesedést tettek ki, a saját márkás értékesítés pedig 14,5 százalékos. A földrajzi zónák tekintetében a két legfőbb piac Észak-Amerika (50 %) és Európa (42,7 %).

Mint az a sajtókonferencián kiderült, a Nestlé Waters számára fontos volt az egyes nemzeti márkák megtartása, melyet a háttérbeszélgetés során Jean-Philippe Lebon, a Kékkúti vezérigazgatója is megerősített. A vezérigazgató elmondta, a Theodora ásványvizek kizárólag a Káli-medencéből származnak, csupán a palackozás, illetve az ízesítés történik külföldön, Lengyelországban.

Jean-Philippe Lebon
Forrás: FEP

Ami a hazai piacot illeti, tehát a 155 alkalmazottat foglalkoztató Kékkúti 2006 során első helyen végzett mind a volumen (15,3 százalékos részesedés), mind az érték (22,5 százalékos részesedés) tekintetében. Itthon 147 millió liter ásványvizet értékesítettek 2006 során, ami értékben 8,5 milliárd forintot jelent.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mit lehet tudni a jövőről?

Mik a tervek?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06