Maga alá gyűrte a Nintendo a többieket?

Pénzcentrum
2007. március 19. 15:00

Egy piackutató cég jelentése szerint ugyanis a Nintendo február során annyi játékkonzolt értékesített, mint riválisai együtt véve.

Az NPD Group legutóbbi jelentése szerint a Nintendo február során 355 000 darabot értékesített, míg a Microsoft 228 000 Xbox 360 egységet, és a Sony 127 000 PlayStation 3 egységet.

Ugyanakkor a Nintendo nem az abszolút nyertes, mivel a jelentés szerint a Microsoft összességében már 5,1 millió darabot értékesített konzoljai közül, míg a Sony és a Nintendo még nem érte el az összes értékesítésben a 2 milliós határt sem.

Paul Jackson, a Forrester Research elemzője szerint a Nintendo februári sikere a konzol-verseny kezdetén tapasztalt erős kezdésnek köszönhető. A jó értékesítés tulajdonképpen a játékai erősségének köszönhetőek. A játékfejlesztők ugyanis gyorsan és olcsóbban jöttek ki új játékokkal, mint a másik két gyártó esetében.

A Nintendo másik előnye a speciális vezérlése, a Wiimote, amelynek segítségével a játékosok saját maguk mozgásával irányítják a virtuális szereplőket. Korábbi cikkünkben olvasható, hogy valaki fogyókúrás módszert dolgozott ki az újfajta irányítás segítségével.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?