Leáldozóban a PlayStation csillaga?

Pénzcentrum
2007. március 14. 14:00

Februárban visszaesett a PlayStation weboldalának forgalma, míg a két rivális, a Microsoft Xbox és a Nintendo Wii oldalainak látogatottsága kétszámjegyű növekedést produkált.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Nielsen/NetRatings által tegnap publikált jelentés szerint februárban a Playstation.com egyedi látogatóinak száma 8 százalékkal csökkent az előző év azonos hónapjához képest.

Ezzel szemben a Nintendo.com látogatottsága óriási mértékben, 91 százalékkal emelkedett 1 év alatt, 1,6 millió látogatóra. Az Xbox.com-nak sincs oka panaszra, hiszen ugyanezen időszak alatt ők 47 százalékos növekedést regisztráltak (1,2 millió látogató).

Januárban egyébként a Nintendo volt a legkeresettebb játékkonzol az Amerikai Egyesült Államokban, a piackutató NPD szerint 436 000 darabot értékesítettek belőle.

A Nielsen/NetRatings jelentése szerint az amerikai felnőttek több mint harmada rendelkezik videójáték-konzollal, s majd 16 százalékuk pedig valamilyen hordozható konzollal. Ez ékes bizonyítéka annak, hogy ezek a játék-konzolok már nem csupán a gyermekek kedvencei, hanem szerves részévé váltak az amerikai otthonoknak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07