Elköltötték a számládról a pénzt? - ha köthettél volna, most visszakapnád

Pénzcentrum
2007. március 7. 12:00

Csupán a tavalyi évben 49,3 milliárd dollárnyi (9465 milliárd forintnyi) veszteséget okoztak a személyiség-tolvajok az üzleti világ számára, s nem kevesebb mint 8,4 millió amerikai állampolgár esett adatokkal való visszaélést elkövetők áldozatául.

A személyi adatokkal való visszaélésből származó károk azonban elháríthatóak egy egyszerű biztosítási kötvény megkötésével, amely fedezetet nyújt azokra az "extra" kiadásokra, amelyeket az áldozat nevében és kontójára költ el a csaló.

A biztonság szó szerint csupán egy kéznyújtásnyira van, évi 25 és 50 dollár, vagyis 4800 és 9600 forint közötti összegbe kerül, ezzel az átlagvásárló számára első látásra feleslegesnek tűnő kiadással szemben 15-20 ezer dollárra vonatkozó fedezet áll, így visszaszerezhetővé válik a csaló által elköltött fizetés, és rendelhetővé válik a hátrahagyott számla.

A biztosítási módozatot azonban igencsak sok kritika éri, melyeknek zöme abból a jelenségből fakad, hogy bár a fogyasztók átlagosan 535 dollárt költöttek az elmúlt évben az adatokkal való visszaélésből fakadó károk fedezésére, az átlagvásárló a valóságban egy vasat sem adott ki a kezéből.

Így egyáltalán nem csoda, hogy több szakértő is megkérdőjelezi a biztosítás létjogosultságát, szerintük ezen események megakadályozására alapvetően a fogyasztók fokozott figyelme alkalmas, amely az államok adminisztratív támogatásával kiegészítve megfelelő védelmet ad.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20