7 °C Budapest

Húsvéti razzia várható

Pénzcentrum
2007. március 13. 09:00

A legrosszabbra készülhetnek az élelmiszerekkel, italokkal ügyeskedők: az élelmiszer-biztonsági hatóság a termelőknél, a feldolgozóknál és a kereskedőknél egyaránt fokozottan ellenőrzi a húsvéti élelmiszereket - jelentette ki Süth Miklós országos főállatorvos.

Különösen a húsvéti élelmeket ellenőrzik, de az italokra is figyelnek: főként a műanyag palackos és olcsó borokat és tojáslikőröket ellenőrzik. A főállatorvos azt ígérte, ebben az időszakban valamennyi legálisan működő élelmiszerfeldolgozó számíthat ellenőrzésre, felkeresik az állattartó telepeket, a tojáscsomagolókat és a gazdálkodókkal szerződéses kapcsolatban álló állatorvosokat is ellenőrzik.

A tervek szerint az Országgyűlés a második fél évben törvényt módosít majd, hogy az ellenőrök hosszú időre elvehessék a csalók kedvét. Süth Miklós megemlítette: a tervezetben szerepel, hogy azoknál a vállalkozásoknál, ahol hiányosak az áru eredetét igazoló dokumentumok, és megszakad a nyomon követhetőség, vagy más kirívó visszaélést tapasztalnak, 30 napra, ismételt esetben 60 napra felfüggesztethessék a tevékenységet. Kirívó esetekben lehetőséget kellene adni a tevékenység akár egyéves felfüggesztésére is.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?