14 °C Budapest

Húsvéti razzia várható

Pénzcentrum
2007. március 13. 09:00

A legrosszabbra készülhetnek az élelmiszerekkel, italokkal ügyeskedők: az élelmiszer-biztonsági hatóság a termelőknél, a feldolgozóknál és a kereskedőknél egyaránt fokozottan ellenőrzi a húsvéti élelmiszereket - jelentette ki Süth Miklós országos főállatorvos.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Különösen a húsvéti élelmeket ellenőrzik, de az italokra is figyelnek: főként a műanyag palackos és olcsó borokat és tojáslikőröket ellenőrzik. A főállatorvos azt ígérte, ebben az időszakban valamennyi legálisan működő élelmiszerfeldolgozó számíthat ellenőrzésre, felkeresik az állattartó telepeket, a tojáscsomagolókat és a gazdálkodókkal szerződéses kapcsolatban álló állatorvosokat is ellenőrzik.

A tervek szerint az Országgyűlés a második fél évben törvényt módosít majd, hogy az ellenőrök hosszú időre elvehessék a csalók kedvét. Süth Miklós megemlítette: a tervezetben szerepel, hogy azoknál a vállalkozásoknál, ahol hiányosak az áru eredetét igazoló dokumentumok, és megszakad a nyomon követhetőség, vagy más kirívó visszaélést tapasztalnak, 30 napra, ismételt esetben 60 napra felfüggesztethessék a tevékenységet. Kirívó esetekben lehetőséget kellene adni a tevékenység akár egyéves felfüggesztésére is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00