Kamerával figyelik a vezetőket!

Pénzcentrum
2007. március 12. 14:00

A szülők mindig aggódnak szemük fényéért, s nincs ez másképp a tengerentúlon sem. Egy új találmány arra ad módot, hogy a szülők figyelemmel kísérhessék csemetéik vezetési szokásait.

A módszer lényege, hogy az autóban a visszapillantó tükörre szerelnek egy kamerát, amelynek két lencséje van, az egyik az utat, a másik a vezetőt pásztázza. A kamera folytonosan üzemel, azonban nem mindig rögzíti, hogy mi történik.

Felvételre csak abban az esetben kerül sor, mikor valami váratlan történik, így például túl gyorsan hajt a kocsi, vagy éppen hirtelen lefékez. A változást kiváltó esemény előtt és után mintegy 10 másodpercet rögzít a kis szerkezet.

A kamerát először Iowa államban tesztelték, 25 kamaszt kértek meg a használatára, akik 10 hónap alatt összesen mintegy 483 000 kilométert vezettek ennyi idő alatt. A tesztidőszak első felében a kamera rögzítést jelző fényét eltakarták, majd hetekkel később azt is a vezetők rendelkezésére bocsátották.

Azok körében, akiknél a legtöbb alkalommal indult be a kamera az első időszak során, 72 százalékos csökkenést regisztráltak a második időszakban, tehát ekkor már sokkal biztonságosabban vezettek.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 22:37
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38