8 °C Budapest

Kamerával figyelik a vezetőket!

Pénzcentrum
2007. március 12. 14:00

A szülők mindig aggódnak szemük fényéért, s nincs ez másképp a tengerentúlon sem. Egy új találmány arra ad módot, hogy a szülők figyelemmel kísérhessék csemetéik vezetési szokásait.

A módszer lényege, hogy az autóban a visszapillantó tükörre szerelnek egy kamerát, amelynek két lencséje van, az egyik az utat, a másik a vezetőt pásztázza. A kamera folytonosan üzemel, azonban nem mindig rögzíti, hogy mi történik.

Felvételre csak abban az esetben kerül sor, mikor valami váratlan történik, így például túl gyorsan hajt a kocsi, vagy éppen hirtelen lefékez. A változást kiváltó esemény előtt és után mintegy 10 másodpercet rögzít a kis szerkezet.

A kamerát először Iowa államban tesztelték, 25 kamaszt kértek meg a használatára, akik 10 hónap alatt összesen mintegy 483 000 kilométert vezettek ennyi idő alatt. A tesztidőszak első felében a kamera rögzítést jelző fényét eltakarták, majd hetekkel később azt is a vezetők rendelkezésére bocsátották.

Azok körében, akiknél a legtöbb alkalommal indult be a kamera az első időszak során, 72 százalékos csökkenést regisztráltak a második időszakban, tehát ekkor már sokkal biztonságosabban vezettek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm