Kamerával figyelik a vezetőket!

Pénzcentrum
2007. március 12. 14:00

A szülők mindig aggódnak szemük fényéért, s nincs ez másképp a tengerentúlon sem. Egy új találmány arra ad módot, hogy a szülők figyelemmel kísérhessék csemetéik vezetési szokásait.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A módszer lényege, hogy az autóban a visszapillantó tükörre szerelnek egy kamerát, amelynek két lencséje van, az egyik az utat, a másik a vezetőt pásztázza. A kamera folytonosan üzemel, azonban nem mindig rögzíti, hogy mi történik.

Felvételre csak abban az esetben kerül sor, mikor valami váratlan történik, így például túl gyorsan hajt a kocsi, vagy éppen hirtelen lefékez. A változást kiváltó esemény előtt és után mintegy 10 másodpercet rögzít a kis szerkezet.

A kamerát először Iowa államban tesztelték, 25 kamaszt kértek meg a használatára, akik 10 hónap alatt összesen mintegy 483 000 kilométert vezettek ennyi idő alatt. A tesztidőszak első felében a kamera rögzítést jelző fényét eltakarták, majd hetekkel később azt is a vezetők rendelkezésére bocsátották.

Azok körében, akiknél a legtöbb alkalommal indult be a kamera az első időszak során, 72 százalékos csökkenést regisztráltak a második időszakban, tehát ekkor már sokkal biztonságosabban vezettek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?