5 °C Budapest

Növekszik az étkezésiutalvány-piac

Pénzcentrum
2007. március 12. 09:30

Becslések szerint a tavalyi év során összesen 150 milliárd forint árbevételhez jutottak az étkezési utalványok forgalmazásával foglalkozó cégek. A tavalyi 10-15 százalékos növekedés után az idén további forgalombővüléssel számolnak a szereplők - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A derűlátás oka, hogy az előzetes adatok alapján az idei év első két hónapja során jelentős növekedést regisztráltak a bázishoz képest. A legkelendőbbnek a melegétkezési utalványok bizonyultak, 40 százalékos aránnyal.

Idéntől a havonta adómentesen adható melegétkezési utalványok értékének határa emelkedett, 10 ezer forintra (a hidegétkezési utalványok határa ennek fele). Ennek következtében még vonzóbbá válhat, hogy a munkáltatók a cafétéria-rendszer keretében melegétkezési utalványokat adnak dolgozóiknak.

A Szonda Ipsos felmérése szerint ebbe a körbe 2,5 millióan tartoznak. Ez Bessenyey Bálint, az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) elnöke szerint az aktív dolgozók mintegy 60 százaléka. Az elnök elmondta, hogy az EUFE-t alapító 3 francia cég (Accor Services Magyarország Kft., Le Chèque Déjeuner Kft., Sodexho Pass Hungária Kft.) hazai leányvállalata a teljes étkezésiutalvány-piacból mintegy 60 százalékkal részesedik.

Bessenyey hozzátette, az elmúlt évek adatai alapján az étkezési utalványok vásárlásának felfutása valamint az adómentes értékhatár központi emelése között egyértelmű összefüggés látható.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20