4 °C Budapest

Növekszik az étkezésiutalvány-piac

Pénzcentrum
2007. március 12. 09:30

Becslések szerint a tavalyi év során összesen 150 milliárd forint árbevételhez jutottak az étkezési utalványok forgalmazásával foglalkozó cégek. A tavalyi 10-15 százalékos növekedés után az idén további forgalombővüléssel számolnak a szereplők - írja a Napi Gazdaság.

A derűlátás oka, hogy az előzetes adatok alapján az idei év első két hónapja során jelentős növekedést regisztráltak a bázishoz képest. A legkelendőbbnek a melegétkezési utalványok bizonyultak, 40 százalékos aránnyal.

Idéntől a havonta adómentesen adható melegétkezési utalványok értékének határa emelkedett, 10 ezer forintra (a hidegétkezési utalványok határa ennek fele). Ennek következtében még vonzóbbá válhat, hogy a munkáltatók a cafétéria-rendszer keretében melegétkezési utalványokat adnak dolgozóiknak.

A Szonda Ipsos felmérése szerint ebbe a körbe 2,5 millióan tartoznak. Ez Bessenyey Bálint, az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) elnöke szerint az aktív dolgozók mintegy 60 százaléka. Az elnök elmondta, hogy az EUFE-t alapító 3 francia cég (Accor Services Magyarország Kft., Le Chèque Déjeuner Kft., Sodexho Pass Hungária Kft.) hazai leányvállalata a teljes étkezésiutalvány-piacból mintegy 60 százalékkal részesedik.

Bessenyey hozzátette, az elmúlt évek adatai alapján az étkezési utalványok vásárlásának felfutása valamint az adómentes értékhatár központi emelése között egyértelmű összefüggés látható.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?