4 °C Budapest

Keleten nyit a CBA

Pénzcentrum
2007. február 27. 11:00

Baldauf László, a CBA Kereskedelmi Kft. elnöke oroszországi és ukrajnai nagyvárosokban közösen létesítendő szupermarketekről tárgyal márciusban az ukrán Nemiroff Holdinggal - írja a Világgazdaság.

A tervek szerint az első üzleteket Moszkvában és Kijevben nyitják majd, itt bemutatkozhatnak a magyar élelmiszer-ipari cikkek, illetve szó van a Nemiroff termékek importjáról is. Szintén a jövő hónap során tárgyalnak azokkal az élelmiszergyártókkal, melyek termékei az idén kerülhetnek 10 kelet-európai ország összesen 6 700 CBA-logó alatt működő üzletébe.

A társaságnak egyébként ez a harmadik nemzetközi beszállítói pályázata, erre leginkább kelet-közép-európai cégek jelentkeztek. Sajnálatos, hogy kevés a magyar pályázó, mivel Baldauf szerint a hazai élelmiszeripar gyakorlatilag tönkrement az elmúlt 15 év alatt.

A CBA-hálózat számára a központi beszerzések révén tavaly 86-féle terméket rendeltek. Kelet-Európába elsősorban saját márkás termékeiből szállít a CBA, valamint a Minőségi Magyar Termék 60 cikke is szerepel kínálatukban.

A kereskedelmi lánc tagvállalatai önállóan is fejlesztik magukat, így például novemberben nyílott meg a 6 500 négyzetméter alapterületű második CBA hipermarket Budapesten, a Gyömrői úton. Emelett idén legalább 40 szupermarket nyílik, illetve 80 kisebb alapterületű üzlet korszerűsítésére is sor kerül.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?