7 °C Budapest

Keleten nyit a CBA

Pénzcentrum
2007. február 27. 11:00

Baldauf László, a CBA Kereskedelmi Kft. elnöke oroszországi és ukrajnai nagyvárosokban közösen létesítendő szupermarketekről tárgyal márciusban az ukrán Nemiroff Holdinggal - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tervek szerint az első üzleteket Moszkvában és Kijevben nyitják majd, itt bemutatkozhatnak a magyar élelmiszer-ipari cikkek, illetve szó van a Nemiroff termékek importjáról is. Szintén a jövő hónap során tárgyalnak azokkal az élelmiszergyártókkal, melyek termékei az idén kerülhetnek 10 kelet-európai ország összesen 6 700 CBA-logó alatt működő üzletébe.

A társaságnak egyébként ez a harmadik nemzetközi beszállítói pályázata, erre leginkább kelet-közép-európai cégek jelentkeztek. Sajnálatos, hogy kevés a magyar pályázó, mivel Baldauf szerint a hazai élelmiszeripar gyakorlatilag tönkrement az elmúlt 15 év alatt.

A CBA-hálózat számára a központi beszerzések révén tavaly 86-féle terméket rendeltek. Kelet-Európába elsősorban saját márkás termékeiből szállít a CBA, valamint a Minőségi Magyar Termék 60 cikke is szerepel kínálatukban.

A kereskedelmi lánc tagvállalatai önállóan is fejlesztik magukat, így például novemberben nyílott meg a 6 500 négyzetméter alapterületű második CBA hipermarket Budapesten, a Gyömrői úton. Emelett idén legalább 40 szupermarket nyílik, illetve 80 kisebb alapterületű üzlet korszerűsítésére is sor kerül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?