Fricska a Tesconak! - Keresztbetettek a konkurensek

Pénzcentrum
2006. november 16. 05:30

Harcban állnak a legnagyobb kiskereskedelmi láncok, a Tesco és a Wallmart a hatalmas indiai fogyasztói piacért, és az oda kaput kínáló Bharti Group kegyeiért. Az eddigi értesülések alapján a brit óriásnak már rég zsebében a szerződéssel nyugodtan kellene a babérjain ülnie, ám úgy tűnik, az amerikaiak ismét visszavágtak.

Egy személyazonossága elhallgatását kérő illetékes szerint késlelteti a döntés meghozatalát az indiai Bharti a Tesco ügyében. Az információt a vállalat nyilvánosan nem kommentálta, szóvivőjük csupán annyit mondott el, hogy a vállalat továbbra is tárgyalásokat folytatnak a Tescoval, a Wall Marttal és a francia Carrefourral a közös piacralépésről. A halasztás hátterében azonban minden valószínűséggel az amerikai lánc, a Wall Mart azon ajánlata áll, amelyben a Tesconál jobb visszajuttatási feltételeket ajánl.

A kiélezett versenyt és a Bharti szerepének különlegességét az indiai kormányzat azon döntése okozza, hogy a hazai piac védelme érdekében nem engedélyezi 100 százalékosan külföldi tulajdonban lévő kiskereskedelmi láncok létesítését. A Wall-Mart egyébként egy nagy szabású franchise szerződéssel szeretné kiütni a nyeregből a Tescót, amely már jelenleg is kereskedelmi kapcsolatban áll az indiai vállalattal, hogy nevét és az ehhez fűződő értékeket megtarthassa.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?