5 °C Budapest

Fricska a Tesconak! - Keresztbetettek a konkurensek

Pénzcentrum
2006. november 16. 05:30

Harcban állnak a legnagyobb kiskereskedelmi láncok, a Tesco és a Wallmart a hatalmas indiai fogyasztói piacért, és az oda kaput kínáló Bharti Group kegyeiért. Az eddigi értesülések alapján a brit óriásnak már rég zsebében a szerződéssel nyugodtan kellene a babérjain ülnie, ám úgy tűnik, az amerikaiak ismét visszavágtak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy személyazonossága elhallgatását kérő illetékes szerint késlelteti a döntés meghozatalát az indiai Bharti a Tesco ügyében. Az információt a vállalat nyilvánosan nem kommentálta, szóvivőjük csupán annyit mondott el, hogy a vállalat továbbra is tárgyalásokat folytatnak a Tescoval, a Wall Marttal és a francia Carrefourral a közös piacralépésről. A halasztás hátterében azonban minden valószínűséggel az amerikai lánc, a Wall Mart azon ajánlata áll, amelyben a Tesconál jobb visszajuttatási feltételeket ajánl.

A kiélezett versenyt és a Bharti szerepének különlegességét az indiai kormányzat azon döntése okozza, hogy a hazai piac védelme érdekében nem engedélyezi 100 százalékosan külföldi tulajdonban lévő kiskereskedelmi láncok létesítését. A Wall-Mart egyébként egy nagy szabású franchise szerződéssel szeretné kiütni a nyeregből a Tescót, amely már jelenleg is kereskedelmi kapcsolatban áll az indiai vállalattal, hogy nevét és az ehhez fűződő értékeket megtarthassa.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?