29 °C Budapest

Fricska a Tesconak! - Keresztbetettek a konkurensek

Pénzcentrum
2006. november 16. 05:30

Harcban állnak a legnagyobb kiskereskedelmi láncok, a Tesco és a Wallmart a hatalmas indiai fogyasztói piacért, és az oda kaput kínáló Bharti Group kegyeiért. Az eddigi értesülések alapján a brit óriásnak már rég zsebében a szerződéssel nyugodtan kellene a babérjain ülnie, ám úgy tűnik, az amerikaiak ismét visszavágtak.

Egy személyazonossága elhallgatását kérő illetékes szerint késlelteti a döntés meghozatalát az indiai Bharti a Tesco ügyében. Az információt a vállalat nyilvánosan nem kommentálta, szóvivőjük csupán annyit mondott el, hogy a vállalat továbbra is tárgyalásokat folytatnak a Tescoval, a Wall Marttal és a francia Carrefourral a közös piacralépésről. A halasztás hátterében azonban minden valószínűséggel az amerikai lánc, a Wall Mart azon ajánlata áll, amelyben a Tesconál jobb visszajuttatási feltételeket ajánl.

A kiélezett versenyt és a Bharti szerepének különlegességét az indiai kormányzat azon döntése okozza, hogy a hazai piac védelme érdekében nem engedélyezi 100 százalékosan külföldi tulajdonban lévő kiskereskedelmi láncok létesítését. A Wall-Mart egyébként egy nagy szabású franchise szerződéssel szeretné kiütni a nyeregből a Tescót, amely már jelenleg is kereskedelmi kapcsolatban áll az indiai vállalattal, hogy nevét és az ehhez fűződő értékeket megtarthassa.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm