Minden lépésünkről tudnak - a kulcs a talpban van

Pénzcentrum
2007. február 9. 16:00

Az egész 2002-ben kezdődött, mikor egy téves "riasztás" nyomán Isaac Daniel azt hitte, hogy fia eltűnt. Napokkal később kezdett hozzá a Quantum Sattelite Technology prototípusának kifejlesztéséhez, a következő hónapban már a polcokon kerültek a 325-350 dolláros felnőtt "surranók", amelyek képesek pontosan megmondani, hol jár viselőjük.

A gyermekekre adaptált verzióját várhatóan idén nyáron mutatják be. Sikerét abban látják, hogy egy cipőt nem olyan könnyű elveszíteni, mint mondjuk egy telefont, vagy nyakláncot. A cipő talpába épített chip egyébként gombnyomásra lép működésbe, a 24 órás figyelő-rendszer havonta pótlólagosan 19,95 dollárba kerül.

A rendszert kizárólag vészhelyzet esetén lehet igénybe venni, ha valami gond van, a hozzátartozók egy jelszó megadásával kérhetik a viselő hollétének azonosítását. Ugyanakkor a technológia még nem tökéletes, ugyanis a GPS jelek fogadása erősen függ a viselő helyzetétől. Rosszabb az azonosítási lehetőség olyan helyeken, ahol sok a felhőkarcoló, vagy fák takarják az eget.

Kereskedelmi szakértők azonban attól tartanak, hogy a gyermekeket sokkal nehezebb lesz "meghódítani", ugyanis például a tinédzser korosztály igen kényes arra, hogy márkásnak számító ruhákat, cipőket hordjon.

A szülőknek amiatt sem kell aggódniuk, hogy a gyerek hamar kinövi a cipőt, mivel a gyártással foglalkozó társaság egy olyan verziót is piacra dob, amelynek elektronikus modulja cserélhető lesz, így csak a méretre illőt kell időről időre megvenni, a chip-et nem.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?