7 °C Budapest

Webkarácsony, nagykarácsony - rekord

Pénzcentrum
2007. január 10. 08:30

A hazai webáruházak örültek az év végének, rekord karácsonyi forgalmat könyvelhettek el. Akadt olyan webbolt is, ahol az ünnepek előtti hetek során az átlagos többszörösére emelkedett az érdeklődés - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A dinamikus növekedés oka egyrészt a hazai internet-előfizetők számának emelkedése (szeptemberben már 1,16 millióan voltak), másrészt a növekvő bizalom az egyre jobb minőségű és megbízhatóbb szolgáltatások iránt.

A Vatera.hu-n decemberben az előző évek átlagához képest 50 százalékkal regisztráltak többen, így az év végére közel 250 ezer felhasználója volt az internetes piactérnek, mint azt Csupor Erik, a Vatera ügyvezető igazgatója elmondta. A december lett a legerősebb hónap, ami azért is jelentős, mivel az online piactéren a január mindig erősebb a decembernél a karácsonyra kapott, de nem tetsző, vagy felesleges termékek értékesítése miatt. A kiugróan jó decembernek köszönhetően 4,5 milliárd forintos forgalmat jóval túlteljesítették.

A Bookline.hu internetes könyváruházakban is rekordforgalmat regisztráltak, az itthoni netezők 300 millió forintért vásároltak. Ennek is köszönhetően sikerült elérni a 2006-ra kitűzött 1,5 milliárd forintos árbevételt, mint azt Márffy György, a Bookline Nyrt. alapítója és elnöke elmondta. A legforgalmasabb napokon a látogatószám meghaladta a 30 ezret, a forgalom pedig a 30 millió forintot.

A hazai online piacon 2005 végén megjelent Internet Mall Hungary Kft.-nél is a vártnál jobban sikerült a karácsonyi időszak. Varga Zoltán, a társaság kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy náluk is a december bizonyult a legerősebb hónapnak. Kiemelkedő érdeklődés volt tapasztalható a helymeghatározó eszközök (GPS) és a kézi számítógépek (PDA) iránt, illetve váratlanul nagy volt a forgalom a nagy- és kisméretű háztartási gépeknél.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06