5 °C Budapest

Webkarácsony, nagykarácsony - rekord

Pénzcentrum
2007. január 10. 08:30

A hazai webáruházak örültek az év végének, rekord karácsonyi forgalmat könyvelhettek el. Akadt olyan webbolt is, ahol az ünnepek előtti hetek során az átlagos többszörösére emelkedett az érdeklődés - írja a Világgazdaság.

A dinamikus növekedés oka egyrészt a hazai internet-előfizetők számának emelkedése (szeptemberben már 1,16 millióan voltak), másrészt a növekvő bizalom az egyre jobb minőségű és megbízhatóbb szolgáltatások iránt.

A Vatera.hu-n decemberben az előző évek átlagához képest 50 százalékkal regisztráltak többen, így az év végére közel 250 ezer felhasználója volt az internetes piactérnek, mint azt Csupor Erik, a Vatera ügyvezető igazgatója elmondta. A december lett a legerősebb hónap, ami azért is jelentős, mivel az online piactéren a január mindig erősebb a decembernél a karácsonyra kapott, de nem tetsző, vagy felesleges termékek értékesítése miatt. A kiugróan jó decembernek köszönhetően 4,5 milliárd forintos forgalmat jóval túlteljesítették.

A Bookline.hu internetes könyváruházakban is rekordforgalmat regisztráltak, az itthoni netezők 300 millió forintért vásároltak. Ennek is köszönhetően sikerült elérni a 2006-ra kitűzött 1,5 milliárd forintos árbevételt, mint azt Márffy György, a Bookline Nyrt. alapítója és elnöke elmondta. A legforgalmasabb napokon a látogatószám meghaladta a 30 ezret, a forgalom pedig a 30 millió forintot.

A hazai online piacon 2005 végén megjelent Internet Mall Hungary Kft.-nél is a vártnál jobban sikerült a karácsonyi időszak. Varga Zoltán, a társaság kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy náluk is a december bizonyult a legerősebb hónapnak. Kiemelkedő érdeklődés volt tapasztalható a helymeghatározó eszközök (GPS) és a kézi számítógépek (PDA) iránt, illetve váratlanul nagy volt a forgalom a nagy- és kisméretű háztartási gépeknél.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?