3 °C Budapest

Laptop-használat - vannak még meglepetések

Pénzcentrum
2006. december 8. 16:00

Egyre többen cserélik le öregedő masinájukat egy, a mobilitást ígérő laptopra. Azonban, mint azt egy amerikai felmérés kimutatta, nem olyan biztos, hogy mindig magunkkal hurcoljuk a laptopunkat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legtöbb hordozható számítógépet két helyen kapcsolják be. A MetaFacts piackutató cég szerint a céges gépeket leggyakrabban - egyáltalán nem meglepő módon - a munkahelyen üzemelik be, amikor pedig utazik a tulajdonos, akkor is a hotelszobában, vagy otthoni irodájában, esetleg az ügyfélnél látja újra a képernyőt.

A 7 321 amerikai számítógép-felhasználót felölelő felmérés szerint a céges laptop-használókat mobilitás tekintetében messze felülmúlják az otthoni felhasználók. Legalábbis abban a tekintetben, hogy a munkaállomástól (azaz az íróasztaltól) sokkal több időt tölt távol. Szobáról szobára vándorolnak a géppel, és gyakran használják ezeket internetkávézókban, éttermekben és iskolákban.

Dan Ness, a MetaFacts vezető elemzője szerint a legtöbben a mobilitás ígérete miatt vásárolnak laptopot, de aztán később rá kell jönniük, hogy nem is olyan egyszerű megoldani azt, hogy bárhol is járnak, megnézhessék például leveleiket.

A felmérés egyébként a használati célra is kitér, eszerint a laptopokon keresztül háromszor gyakrabban tesznek on-line fogadást, kétszer olyan gyakran írnak blogot, néznek DVD-t, és lépnek közösségi oldalakra. Ness állítása szerint mind a céges, mind az egyéni ügyfél tekintetében ugyanazt mutatják az adatok. A laptop használók egy másik megközelítésből sokkal inkább kaphatók vásárlásra, és gyakrabban használnak GPS-t, MP3-lejátszót.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35