Sötét üzelmek a Tesco égisze alatt - A rendőrök is tudnak róla?

Pénzcentrum
2007. február 7. 05:30

Lépten-nyomon beszámol a média arról, hogy London gyakorlatilag kiteheti a megtelt táblát és hogy a bevándorlók túlnyomó többségét a lengyel fiatalok adják. Nem újdonság, hogy ahol érdeklődés van, ott egyhamar megjelennek a csalók is, nincs hát ez másképp a munkaerő közvetítéssel sem.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legújabb divat, hogy bűnbandák hirdetéseket adnak fel lengyel lapokban, melyekben leírják, hogy Angliába közvetítenek lengyel fiatalokat, akiknek csak a repülőjegyet kell megvenniük, a munkát pedig a közvetítőktől kapják, jutalék ellenében.

A legújabb felvonásban az éves szinten több ezer fontot kereső bandák a Tesco nevét dobták be csaliként, gyakorlatilag elhitetve a lengyelekkel, hogy ha befizetik a 260 fontos közvetítői díjat és vesznek egy repülőjegyet, akkor biztosan lesz állásuk a szigetországban a Tesco-nál.

Megérkezéskor a kinti bandatagok fuvarozzák el a bevándorlókat valamilyen peremvidéki szállásra, melyért súlyos pénzeket akasztanak le róluk. Amikor kiderül az átverés rendszerint megfenyegetik az áldozatokat, hogy amennyiben a rendőrséghez fordulnak, a Lengyelországban maradt családjukat sodorják veszélybe.

A Tesco szóvivője elmondta, hogy van tudomásuk a történtekről és mind a brit, mind a lengyel rendőrséget értesítették. Nagy-Britannia lengyelországi nagykövete szerint eddig több száz ilyen eset történt, melyek egyáltalán nem nevezhetők kisebb csalásoknak, sokkal inkább beszélhetünk nemzetközi bűnszövetkezetek új üzletágáról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?