Sötét üzelmek a Tesco égisze alatt - A rendőrök is tudnak róla?

Pénzcentrum
2007. február 7. 05:30

Lépten-nyomon beszámol a média arról, hogy London gyakorlatilag kiteheti a megtelt táblát és hogy a bevándorlók túlnyomó többségét a lengyel fiatalok adják. Nem újdonság, hogy ahol érdeklődés van, ott egyhamar megjelennek a csalók is, nincs hát ez másképp a munkaerő közvetítéssel sem.

A legújabb divat, hogy bűnbandák hirdetéseket adnak fel lengyel lapokban, melyekben leírják, hogy Angliába közvetítenek lengyel fiatalokat, akiknek csak a repülőjegyet kell megvenniük, a munkát pedig a közvetítőktől kapják, jutalék ellenében.

A legújabb felvonásban az éves szinten több ezer fontot kereső bandák a Tesco nevét dobták be csaliként, gyakorlatilag elhitetve a lengyelekkel, hogy ha befizetik a 260 fontos közvetítői díjat és vesznek egy repülőjegyet, akkor biztosan lesz állásuk a szigetországban a Tesco-nál.

Megérkezéskor a kinti bandatagok fuvarozzák el a bevándorlókat valamilyen peremvidéki szállásra, melyért súlyos pénzeket akasztanak le róluk. Amikor kiderül az átverés rendszerint megfenyegetik az áldozatokat, hogy amennyiben a rendőrséghez fordulnak, a Lengyelországban maradt családjukat sodorják veszélybe.

A Tesco szóvivője elmondta, hogy van tudomásuk a történtekről és mind a brit, mind a lengyel rendőrséget értesítették. Nagy-Britannia lengyelországi nagykövete szerint eddig több száz ilyen eset történt, melyek egyáltalán nem nevezhetők kisebb csalásoknak, sokkal inkább beszélhetünk nemzetközi bűnszövetkezetek új üzletágáról.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16