16 °C Budapest

Gázár-támogatás: a felhasználók 86 százaléka rászorul

Pénzcentrum
2007. január 12. 10:00

Egymillió hétszázhúsz ezren nyújtották be eddig a gázár-támogatás igénylő lapokat, amelyet 2 millió hazai földház és távfűtést használó háztartással összevetve kiderül, hogy a rászorultak aránya eléri a 86 százalékot - írja a Népszabadság.

A benyújtott igénylések közül eddig összesen 813 ezret hagytak jóvá és 90 ezret utasítottak el, általában azért, mert azokat nem a kormányrendeletnek megfelelő módon töltötték ki - mondta el a Magyar Államkincstár elnöke, Katona Tamás. A feldolgozott 1,2 millió adatlap egynegyedét pedig hiánypótlásra küldték vissza.

Februártól jár a támogatás mindazoknak, akik az igénylőlapot a januári határidőig visszaküldték, és januárig visszamenőleg azoknak, akik március végéig még pótlólag beadják az igénylésüket. Áprilistól azonban csakis a következő havi gázszámlában érezhetnek majd enyhülést azok, akik időközben már váltak jogosulttá a támogatás igénybevételére.

A nyugdíjminimum januári, 300 forintos emelése után bővülhet a jogosultak köre, mivel a jogszabályok szerint azok kaphatnak segítséget, ahol a háztartás egy főre eső jövedelme nem éri el az öregségi nyugdíj három és fél szeresét.

A kormány az előirányzottak alapján egész évben összesen 117 milliárd forintot költhet gázár-támogatásra a tavalyi 160 milliárd forinttal szemben. Veres János, pénzügyminiszter szerint várhatóan a kijelölt keret elég lesz a támogatás finanszírozására.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18