16 °C Budapest

Álruhás vásárló a hipermarketben! Nem akárkit lepleztek le...

Pénzcentrum
2007. január 10. 05:30

Mátyás királyt megszégyenítő módon, álruhában járta az üzleteket az Egyesült Államok legnagyobb szupermarketláncának vezetője a karácsonyi szezonban, hogy saját hálózatának minősége mellett a konkurenciáról is hiteles képet kapjon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

David Dillon, a Kroger Co. elnök-vezérigazgatója állítólag még szenteste is 7-8 üzletbe tért be, melyekben degeszre tömte kosarát. A vezetőtől persze nem idegen ez a fajta kísérletezés, egész évben rendszeresen járja ugyanis 2,500 üzletből álló hálózatának egységeit, melyekben alkalmanként elvegyülve vásárol, máskor pedig elbeszélget a menedzserekkel és alkalmazottakkal.

Az sem ritka, hogy Dillon a konkurenciához is betér, mely ha jobban belegondolunk egyre inkább standard módszerré válik a kiskereskedelemben. A Tesco vezetése is bevallotta, hogy az amerikai belépés előtt huzamosabb ideig kémkedtek a konkurencia üzleteiben.

A vezető saját bevallása szerint látogatásai során elsősorban arra fókuszál, hogy megtalálja-e a keresett árukat, elégedett-e az üzlet tisztaságával, az árak relevánsak-e az adott piaci környezetben, milyen az alkalmazottak hozzáállása, valamint milyen érzettel vásárolnak a fogyasztók.

A Kroger sokak számára meglepő módon virágzik a Wal-Mart által uralt amerikai piacon, a menedzsment ugyanis felfedezte, hogy az árcsökkentésbe történő invesztálás mellett érdemes más tényezőkre is hangsúlyt fektetni, hogy megkülönböztessék magukat versenytársaiktól. A lépések eredményeként felgyorsultak a kasszánál történő folyamatok, több lett a természetes alapanyagú élelmiszer a boltokban és az üzletek kinézete is attraktívabbá vált.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Tesco belépéséről a Kroger első emberének stílusosan az a véleménye, hogy sokat tanulhatnak majd a britektől, ha nagyon odafigyelnek...esetleg éppen az üzleteikben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20