3 °C Budapest

Álruhás vásárló a hipermarketben! Nem akárkit lepleztek le...

Pénzcentrum
2007. január 10. 05:30

Mátyás királyt megszégyenítő módon, álruhában járta az üzleteket az Egyesült Államok legnagyobb szupermarketláncának vezetője a karácsonyi szezonban, hogy saját hálózatának minősége mellett a konkurenciáról is hiteles képet kapjon.

David Dillon, a Kroger Co. elnök-vezérigazgatója állítólag még szenteste is 7-8 üzletbe tért be, melyekben degeszre tömte kosarát. A vezetőtől persze nem idegen ez a fajta kísérletezés, egész évben rendszeresen járja ugyanis 2,500 üzletből álló hálózatának egységeit, melyekben alkalmanként elvegyülve vásárol, máskor pedig elbeszélget a menedzserekkel és alkalmazottakkal.

Az sem ritka, hogy Dillon a konkurenciához is betér, mely ha jobban belegondolunk egyre inkább standard módszerré válik a kiskereskedelemben. A Tesco vezetése is bevallotta, hogy az amerikai belépés előtt huzamosabb ideig kémkedtek a konkurencia üzleteiben.

A vezető saját bevallása szerint látogatásai során elsősorban arra fókuszál, hogy megtalálja-e a keresett árukat, elégedett-e az üzlet tisztaságával, az árak relevánsak-e az adott piaci környezetben, milyen az alkalmazottak hozzáállása, valamint milyen érzettel vásárolnak a fogyasztók.

A Kroger sokak számára meglepő módon virágzik a Wal-Mart által uralt amerikai piacon, a menedzsment ugyanis felfedezte, hogy az árcsökkentésbe történő invesztálás mellett érdemes más tényezőkre is hangsúlyt fektetni, hogy megkülönböztessék magukat versenytársaiktól. A lépések eredményeként felgyorsultak a kasszánál történő folyamatok, több lett a természetes alapanyagú élelmiszer a boltokban és az üzletek kinézete is attraktívabbá vált.

A Tesco belépéséről a Kroger első emberének stílusosan az a véleménye, hogy sokat tanulhatnak majd a britektől, ha nagyon odafigyelnek...esetleg éppen az üzleteikben.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58