4 °C Budapest

Álmodból riasztanak éhbérért - Mit kínál a hipermarket?

Pénzcentrum
2007. január 5. 05:30

Új időbeosztási rendszert vezet be a világ legnagyobb kiskereskedője, a Wal-Mart az idei évtől, melynek az a lényege, hogy a részmunkaidőben foglalkoztatottakat annak függvényében hívják be dolgozni, hogy aktuálisan hányan tartózkodnak az üzletben.

A rendszert a tavalyi év folyamán már tesztelték a pénztárosok és ügyfélszolgálatosok körében, most azonban az 1.3 milliós munkaerő-állomány jelentős részét átterelhetik a kiszámítható rendszerből az új, készenlétibe.

A változás hátterében egyértelműen költségcsökkentési megfontolások állnak, a kritikusok szerint azonban az új rendszerben a rendkívül alacsony bérért foglalkoztatottak számos munkaórát, ezáltal pénzt veszíthetnek, miközben sokkal rugalmasabban kell munkaadójuk rendelkezésére állniuk.

A Wal-Mart szóvivője ennek cáfolására kiemelte, hogy a lépés célja mindössze az, hogy csúcsidőben javuljon a kiszolgálás színvonala. A dolgozók kényelméért mindenkitől megkérdezik, a nap mely óráiban szeretne leginkább dolgozni. A szóvivő elmondása szerint ezentúl pozitív változás, hogy az új rendszerben állítólag mindenki 3 hétre előre megkaphatja időbeosztását, míg régebben maximum két hétre láthattak előre az alkalmazottak.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?