27 °C Budapest

Művészet az interneten - óriási lehetőség a fiataloknak

Pénzcentrum
2006. december 22. 13:00

A neves műgyűjtő, Charles Saatchi nemrégiben elindított egy honlapot, amely megváltoztathatja a művészet világát, ugyanis az oldal célja, hogy a kezdő, illetve fiatal művészek könnyebben értékesíthessék munkájukat.

Míg a kortárs művészek alkotásainak árai az egekben járnak, a gyűjtőknek egyre kevesebb idejük jut arra, hogy különböző galériákat és kiállításokat látogassanak, és új alkotásokat keressenek maguknak. A másik oldalról szemlélve azonban a feltörekvő festők, szobrászok számára is egyre nehezebbé válik észrevetetni magukat. A legtöbbjüknek a világháló adhat választ, amely olcsó megoldást kínál festők, szobrászok és vevők számára egyidejűleg. Az újszerű kezdeményezés révén egy, az iwiw-hez hasonló közösségi oldal építhető ki a világ művészei között.

Az oldalra, amely a STUART nevet viseli (az angol student art - diákművészet rövidítése), egy link vezet Saatchi saját oldaláról (www.saatchi-gallery.co.uk). A műgyűjtő egyébként megígérte, hogy nem vásárol egy alkotást sem az oldalról, annak érdekében, hogy biztosítsa a honlap önállóságát.

A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy Ben Young, egy 33 éves művész mindössze két hét alatt talált vevőt egyik művére. Bernard Jacobson, műgyűjtő anélkül vette meg az alkotást, hogy azt élőben látta volna, csupán a honlapon található fénykép alapján hozta meg a döntését.

Ugyanakkor Olivier Varenne, az Australian Museum művészeti értékesítője szerint annak ellenére, hogy ő is gyakran használja a világhálót keresésre, sosem vásárolna úgy műalkotást, hogy ne látná azt saját szemével. Egyébként a STUART böngészése után Varenne kapcsolatba lépett egy művésszel New York-i útja során, majd 4 alkotást vásárolt tőle.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A STUART egyébként akkora sikernek örvend, hogy a múlthéten le is robbant az oldal, mivel nem bírta el az óriási látogatottságot, naponta több mint 6 millióan látogatták.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?