19 °C Budapest

Művészet az interneten - óriási lehetőség a fiataloknak

Pénzcentrum
2006. december 22. 13:00

A neves műgyűjtő, Charles Saatchi nemrégiben elindított egy honlapot, amely megváltoztathatja a művészet világát, ugyanis az oldal célja, hogy a kezdő, illetve fiatal művészek könnyebben értékesíthessék munkájukat.

Míg a kortárs művészek alkotásainak árai az egekben járnak, a gyűjtőknek egyre kevesebb idejük jut arra, hogy különböző galériákat és kiállításokat látogassanak, és új alkotásokat keressenek maguknak. A másik oldalról szemlélve azonban a feltörekvő festők, szobrászok számára is egyre nehezebbé válik észrevetetni magukat. A legtöbbjüknek a világháló adhat választ, amely olcsó megoldást kínál festők, szobrászok és vevők számára egyidejűleg. Az újszerű kezdeményezés révén egy, az iwiw-hez hasonló közösségi oldal építhető ki a világ művészei között.

Az oldalra, amely a STUART nevet viseli (az angol student art - diákművészet rövidítése), egy link vezet Saatchi saját oldaláról (www.saatchi-gallery.co.uk). A műgyűjtő egyébként megígérte, hogy nem vásárol egy alkotást sem az oldalról, annak érdekében, hogy biztosítsa a honlap önállóságát.

A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy Ben Young, egy 33 éves művész mindössze két hét alatt talált vevőt egyik művére. Bernard Jacobson, műgyűjtő anélkül vette meg az alkotást, hogy azt élőben látta volna, csupán a honlapon található fénykép alapján hozta meg a döntését.

Ugyanakkor Olivier Varenne, az Australian Museum művészeti értékesítője szerint annak ellenére, hogy ő is gyakran használja a világhálót keresésre, sosem vásárolna úgy műalkotást, hogy ne látná azt saját szemével. Egyébként a STUART böngészése után Varenne kapcsolatba lépett egy művésszel New York-i útja során, majd 4 alkotást vásárolt tőle.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A STUART egyébként akkora sikernek örvend, hogy a múlthéten le is robbant az oldal, mivel nem bírta el az óriási látogatottságot, naponta több mint 6 millióan látogatták.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM