22 °C Budapest

Szuperajándék a fa alatt - mit vesznek a gazdagok?

Pénzcentrum
2006. november 29. 16:00

Bár még csak e héten lesz Advent első vasárnapja, vagyis most lesz itt az ideje, hogy meggyújtsuk az adventi koszorú első gyertyáját, az elektronikai áruházakban már érezhető a forgalom növekedésén az ünnepek közeledte, amelyre a bevásárlóközpontokban már két hete ott díszelgő karácsonyfák is figyelmeztetnek bennünket. De vajon a felső tízezer is az általunk látogatott boltokban vásárol be?

A tengerentúli helyzethez hasonlóan, hazánkban is megvannak a speciális ajánlatok, amelyek kifejezetten a leggazdagabbaknak szólnak, de lássuk vajon miből válogathatnak a magyar felsőosztály tagjai, ha az amerikai példák alapján cselekednek!

A Neiman katalógusból válogatva az idei karácsony sikerterméke az űrutazás lesz, bár a jelenlegi tervek szerint először 2009-ben élvezhetik majd az utasok a 1,7 millió dolláros (körülbelül 3,3 milliárd forintos) csodát. A hatszemélyes "charterjáratok" indulása előtt egy 3 napos felkészítő vár az asztronautákra, az élmény levezetéseként pedig az utazók és partnereik 4 napot tölthetnek el együtt brit Virgin-szigeteken élvezve a luxust.

Akkor sincs ok az ijedtségre, ha az, akit meg szeretnénk ajándékozni nem rajong a világűr végtelenségéért, és inkább a Földön maradna. A Neiman katalógus erre az esetre is kínál megoldást, meglephetjük az illetőt például egy 40 000 dollárt (7,8 millió forintot) érő környezetvédelmi szempontból hibátlan csúcsmodellel, vagy egy akár 170 kilométerrel is repesztő quaddal, cirka 56 ezer dollárért (10,1 millió forintért).

Ha azonban el a mozgás világa sem hozza lázba az érdeklődőt, akkor sincs vész, további választási lehetőséget jelent például a csupán 3,8 millió dollárba kerülő klubtagsági kártya, amely a kulcsot jelenti a toszkán borbirtokon kialakított luxus üdülőhelyhez.

Természetesen ennél kézzelfoghatóbb meglepetések is beszerezhetőek a szuperkatalógusból, szimpla 3,7 millió dollárért megvásárolható a francia tervező iroda, a Fath Ház archívuma, 26 muzeális értékű vázlatfüzettel és eredeti feljegyzésekkel. De olyan különlegességekhez is hozzá lehet jutni, mint a hét láb magas ceruza-felhőkarcoló, mindössze alig tíz millió forintért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Azonban nagy ünneplésben nem lehet elfeledkezni sem a gyerekekről, sem a házi kedvencekről, előbbieknek a hátsó kertben felszerelhető vízi parkot ajánlja a mester csupán 100 000 dollárért, míg utóbbiakban benti kuckót vásárolhatunk olasz bőrből készült fotellel.

S mivel karácsony a szeretet ünnepe, Neiman a szegényekről sem feledkezett meg, az általa rendezett aukción, melynek fődíja egy 7 szuper sporteseményt tartalmazó bérlet luxus ellátással, a beugró 250 000 dollár, amelyet teljes egészében egy a családon belüli erőszak megszüntetését céljául kitűző alapítványnak folyósítanak.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem