Szuperajándék a fa alatt - mit vesznek a gazdagok?

Pénzcentrum
2006. november 29. 16:00

Bár még csak e héten lesz Advent első vasárnapja, vagyis most lesz itt az ideje, hogy meggyújtsuk az adventi koszorú első gyertyáját, az elektronikai áruházakban már érezhető a forgalom növekedésén az ünnepek közeledte, amelyre a bevásárlóközpontokban már két hete ott díszelgő karácsonyfák is figyelmeztetnek bennünket. De vajon a felső tízezer is az általunk látogatott boltokban vásárol be?

A tengerentúli helyzethez hasonlóan, hazánkban is megvannak a speciális ajánlatok, amelyek kifejezetten a leggazdagabbaknak szólnak, de lássuk vajon miből válogathatnak a magyar felsőosztály tagjai, ha az amerikai példák alapján cselekednek!

A Neiman katalógusból válogatva az idei karácsony sikerterméke az űrutazás lesz, bár a jelenlegi tervek szerint először 2009-ben élvezhetik majd az utasok a 1,7 millió dolláros (körülbelül 3,3 milliárd forintos) csodát. A hatszemélyes "charterjáratok" indulása előtt egy 3 napos felkészítő vár az asztronautákra, az élmény levezetéseként pedig az utazók és partnereik 4 napot tölthetnek el együtt brit Virgin-szigeteken élvezve a luxust.

Akkor sincs ok az ijedtségre, ha az, akit meg szeretnénk ajándékozni nem rajong a világűr végtelenségéért, és inkább a Földön maradna. A Neiman katalógus erre az esetre is kínál megoldást, meglephetjük az illetőt például egy 40 000 dollárt (7,8 millió forintot) érő környezetvédelmi szempontból hibátlan csúcsmodellel, vagy egy akár 170 kilométerrel is repesztő quaddal, cirka 56 ezer dollárért (10,1 millió forintért).

Ha azonban el a mozgás világa sem hozza lázba az érdeklődőt, akkor sincs vész, további választási lehetőséget jelent például a csupán 3,8 millió dollárba kerülő klubtagsági kártya, amely a kulcsot jelenti a toszkán borbirtokon kialakított luxus üdülőhelyhez.

Természetesen ennél kézzelfoghatóbb meglepetések is beszerezhetőek a szuperkatalógusból, szimpla 3,7 millió dollárért megvásárolható a francia tervező iroda, a Fath Ház archívuma, 26 muzeális értékű vázlatfüzettel és eredeti feljegyzésekkel. De olyan különlegességekhez is hozzá lehet jutni, mint a hét láb magas ceruza-felhőkarcoló, mindössze alig tíz millió forintért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Azonban nagy ünneplésben nem lehet elfeledkezni sem a gyerekekről, sem a házi kedvencekről, előbbieknek a hátsó kertben felszerelhető vízi parkot ajánlja a mester csupán 100 000 dollárért, míg utóbbiakban benti kuckót vásárolhatunk olasz bőrből készült fotellel.

S mivel karácsony a szeretet ünnepe, Neiman a szegényekről sem feledkezett meg, az általa rendezett aukción, melynek fődíja egy 7 szuper sporteseményt tartalmazó bérlet luxus ellátással, a beugró 250 000 dollár, amelyet teljes egészében egy a családon belüli erőszak megszüntetését céljául kitűző alapítványnak folyósítanak.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04