Szuperajándék a fa alatt - mit vesznek a gazdagok?

Pénzcentrum
2006. november 29. 16:00

Bár még csak e héten lesz Advent első vasárnapja, vagyis most lesz itt az ideje, hogy meggyújtsuk az adventi koszorú első gyertyáját, az elektronikai áruházakban már érezhető a forgalom növekedésén az ünnepek közeledte, amelyre a bevásárlóközpontokban már két hete ott díszelgő karácsonyfák is figyelmeztetnek bennünket. De vajon a felső tízezer is az általunk látogatott boltokban vásárol be?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tengerentúli helyzethez hasonlóan, hazánkban is megvannak a speciális ajánlatok, amelyek kifejezetten a leggazdagabbaknak szólnak, de lássuk vajon miből válogathatnak a magyar felsőosztály tagjai, ha az amerikai példák alapján cselekednek!

A Neiman katalógusból válogatva az idei karácsony sikerterméke az űrutazás lesz, bár a jelenlegi tervek szerint először 2009-ben élvezhetik majd az utasok a 1,7 millió dolláros (körülbelül 3,3 milliárd forintos) csodát. A hatszemélyes "charterjáratok" indulása előtt egy 3 napos felkészítő vár az asztronautákra, az élmény levezetéseként pedig az utazók és partnereik 4 napot tölthetnek el együtt brit Virgin-szigeteken élvezve a luxust.

Akkor sincs ok az ijedtségre, ha az, akit meg szeretnénk ajándékozni nem rajong a világűr végtelenségéért, és inkább a Földön maradna. A Neiman katalógus erre az esetre is kínál megoldást, meglephetjük az illetőt például egy 40 000 dollárt (7,8 millió forintot) érő környezetvédelmi szempontból hibátlan csúcsmodellel, vagy egy akár 170 kilométerrel is repesztő quaddal, cirka 56 ezer dollárért (10,1 millió forintért).

Ha azonban el a mozgás világa sem hozza lázba az érdeklődőt, akkor sincs vész, további választási lehetőséget jelent például a csupán 3,8 millió dollárba kerülő klubtagsági kártya, amely a kulcsot jelenti a toszkán borbirtokon kialakított luxus üdülőhelyhez.

Természetesen ennél kézzelfoghatóbb meglepetések is beszerezhetőek a szuperkatalógusból, szimpla 3,7 millió dollárért megvásárolható a francia tervező iroda, a Fath Ház archívuma, 26 muzeális értékű vázlatfüzettel és eredeti feljegyzésekkel. De olyan különlegességekhez is hozzá lehet jutni, mint a hét láb magas ceruza-felhőkarcoló, mindössze alig tíz millió forintért.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Azonban nagy ünneplésben nem lehet elfeledkezni sem a gyerekekről, sem a házi kedvencekről, előbbieknek a hátsó kertben felszerelhető vízi parkot ajánlja a mester csupán 100 000 dollárért, míg utóbbiakban benti kuckót vásárolhatunk olasz bőrből készült fotellel.

S mivel karácsony a szeretet ünnepe, Neiman a szegényekről sem feledkezett meg, az általa rendezett aukción, melynek fődíja egy 7 szuper sporteseményt tartalmazó bérlet luxus ellátással, a beugró 250 000 dollár, amelyet teljes egészében egy a családon belüli erőszak megszüntetését céljául kitűző alapítványnak folyósítanak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?