1 °C Budapest

Az erősebb forint egyelőre az utazási irodáknak kedvez

Pénzcentrum
2006. november 21. 09:30

Kezdetét vette a téli utazási és sportolási szezon, a népszerű célpontok gyakorlatilag nem változtak egy év alatt - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kedvenc úticél Ausztria, ezt követik Franciaország és Olaszország lejtői. A keresletet tekintve másodvonalat jelent Szlovénia, Lengyelország, Szlovákia, Svájc és Bulgária, a kínálatban ezek mellett fellelhető szerbiai, montenegrói, erdélyi, spanyol- és finnországi ajánlat is.

A legtöbb magyar síelni vágyó a szomszédos osztrák pályákat választja, ezek különösen az iskolai csoportok körében népszerűek. Egyéni-, illetve családos úttal Olaszország jelent kedvelt célpontot, Franciaország pedig elsősorban a diákok kedvence.

Az irodákban tavalyhoz képest nem változik lényeges mértékben az árszínvonal, azonban a forint erősödése nyomán az egyénileg utazók, illetve most szerveződő utazók járhatnak jobban. A kalkulációk során az irodák beépítenek némi kockázattűrő biztosítékot, de az is előfordulhat, hogy a különböző utak árait eltérő árfolyammal számolják ki.

Az irodák szerint a jelenlegi erős árfolyam hoz némi nyereséget, de ez könnyen az ellenkezőjére fordulhat, hiszen nem lehet hetente változtatni az árakat - mondta el Mohácsi Péter, a Vista pénzügyi igazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?