Készülj a síbalesetre !

Pénzcentrum
2005. november 25. 10:59

Az óvatosság, elővigyázatos magatartás ellenére mindenkit érhet baleset, és ez különösen igaz a téli hónapokban, figyelmeztet Papp-Váry Borbála a Generali-Providencia Biztosító Rt. kommunikációs vezetője. A hókásás, latyakos, síkos járdán és utakon elszenvedett balesetek mellett a legnagyobb kockázatot a téli szabadidős sportok jelentik.

Az óvatosság, elővigyázatos magatartás ellenére mindenkit érhet baleset, és ez különösen igaz a téli hónapokban, figyelmeztet Papp-Váry Borbála a Generali-Providencia Biztosító Rt. kommunikációs vezetője. A hókásás, latyakos, síkos járdán és utakon elszenvedett balesetek mellett a legnagyobb kockázatot a téli szabadidős sportok jelentik.
A Generali összehasonlító adatai alapján úgy tűnik, hogy a nyári hónapokhoz képest a téli hónapokban 10-15%-kal is növekszik a bejelentett balesetek száma és a kifizetett szolgáltatások összege is. Szerencsés esetben egy tipikus téli baleset húzódással, esetleg rándulással „megúszható”, de komolyabb következményekkel is járhat: csonttöréssel, kórházi ápolással, műtéti beavatkozással, több hetes betegállománnyal, ami jelentős anyagi kiadásokkal és jövedelem kieséssel is.
Papp-Váry állítja, sokan azok közül, akiknek ez fontos lenne, még mindig nem rendelkeznek megfelelő balesetbiztosítási fedezettel. A kommunikációs vezető azt javasolja, hogy a balesetbiztosítás megkötése előtt mindenki egyedileg mérlegelje a kockázati tényezőket. A biztosítási csomagot úgy érdemes összeállítani, hogy az a reális kockázatokra nyújtson megoldást. Például, aki veszélyes munkakörben dolgozik egész nap, vagy egész évben extrém sportokat űz, érdemes a biztosítási szolgáltatásokba belevennie a balesti kórházi napi térítést, a baleseti műtéti térítést vagy akár a baleseti keresőképtelenség szolgáltatást, amia baleset miatt keresőképtelen állományban töltött napokra biztosít meghatározott összeget.
A télis sportok szerelmesei között lassan, de egyre elterjedtebbek a különböző biztosítási formák. Igaz, ez Papp-Váry szerint, nemcsak az érintettek megfontoltságának köszönhető, hanem hogy a síelésre alkalmas pályákért az országhatáron túlra kell menni. Aki már bajba került külföldön, az tudja, hogy az ott kapott segítség sokba kerül, mégis, az országhatárt átlépőknek csak harmada köt utasbiztosítást. Az unióban – és már hazánkban is – létező E111-es egészségügyi kártya feljogosít ugyan a sürgősségi betegellátásra, de szolgáltatásai jóval szűkebb körűek, mint az utasbiztosítások. Például az egészségügyi kártyát csak azok az intézmények fogadják el, amelyeknek szerződésük van a helyi társadalombiztosítással, vagyis zömmel az állami kórházak.

Papp-Váry szerint az ügyfelek több olyan esetről számolnak be, amikor csalódás érte őket, mert az adott mentős, vagy klinika nem fogadja el a benyújtott kártyát. A Generali utasbiztosításra specializálódott partnercége, az EUB szerint ilyen esetekben csak az utasbiztosításban foglalt szolgáltatások jelenhetnek védelmet. A biztosító a szerződésben foglaltak szerint ilyenkor bizonyos összeghatárig átvállalja az országonként változó önrész kifizetését, a privát orvosi ellátás költségeit, a mentési és hazaszállítási költségeket (akár helikopteres, akár hegyi mentés vált szükségessé), vagy ha szükséges, az orvossal, kórházzal folytatott idegen nyelvű egyeztetésben is segít. Papp-Váry szerint, aki ilyen biztosítási védelemmel utazik külföldre, valóban mindenre fel van készülve.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm