28 °C Budapest

Mire elég a biztosítás?

Pénzcentrum
2006. október 10. 15:00

Az amerikai biztosítási piacon kedvelt a diákbiztosítás. Több tengerentúli biztosítási tanácsadó véleménye szerint azonban érdemes utánajárni, hogy mennyire éri meg egy ilyen biztosítást megkötni.

Sok amerikai szülő abba tévhitbe esik, hogy a diákbiztosítás egészség-, vagy életbiztosítás, ezzel szemben ez egy baleseti biztosítási forma. Emiatt a biztosító csak akkor fog fizetni, ha valóban baleset történik, tehát ha a gyermek focizás, vagy síelés közben szerez sérülést, az nem minősül balesetnek. Sőt mi több, még ha baleseti sérülés következik is be, akkor sem biztos, hogy fizetni fog a biztosító, hiszen előbb a többi biztosítási forrást kell kimerítenie.

Tehát annak a valószínűsége, hogy minden körülmény "ideális" ahhoz, hogy a biztosító fizessen, konvergál a nullához. Ellenben vonzó lehet olcsósága, az Amerikában honos National Union biztosítási kínálatában már 4$-os ajánlat is található, a "full extrás" változat pedig 58$-ért érhető el. Azoknak a szülőknek akiknek nincs sok gyerekük, ez nem is jelent magas költséget.

Ben Lipson bostoni biztosítási tanácsadó véleménye szerint a szülők évről évre mégis kötnek ilyen biztosítást, méghozzá azért, mert babonásak. Félnek, hogy bármi rossz történhet gyerekükkel, s azt gondolják, hogy ezáltal is megvédhetik őket. Ugyanakkor kevés olyan esetet tudnak említeni, mikor egy szerencsétlenség után ténylegesen segített volna ez a fajta biztosítás.

Azonban a diákbiztosítás megfelelő lehet, hogy gyermekeinknek megmutassuk, hogy milyen fontos az előrelátás, és a felkészülés a szerencsétlen eseményekre.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?