20 °C Budapest

Drága lesz az extrém élmény - Menj biztosra!

Pénzcentrum
2006. szeptember 18. 08:20

Egy-egy nyári vakáció alkalmával sokak fejében megfordul a gondolat ("egyszer élünk" alapon), hogy kipróbáljon valami izgalmas és veszélyes sportot. Ami a lelkes turistának maradandó élmény, az biztosító társaságoknak maga a rémálom. Eleinte ki is zárták a túlzottan adrenalint pumpáló tevékenységeket a biztosítások hatálya alól. Aztán felfedezve az igényeket, egyre többen kínálnak megfelelő fedezetet egy utasbiztosítás keretében. Lássuk tehát, miből fizethetjük a kórházi számlát, ha balul sülne el a dolog!

Előre kell bocsátanunk, hogy egy bankkártyához kapcsolódó, illetve "hagyományos" utasbiztosítás nem nyújt fedezetet az izgalmakra. Azonban, a legtöbb társaság kezdi kiterjeszteni a lehetőségek körét, így némi utánajárással találhatunk számunkra megfelelő terméket.

Ezek a biztosítások, természetesen a magánszemélyekre vonatkoznak. A hivatásos sportolókra köthető biztosításokkal egy előző cikkben már foglalkoztunk.

Néhány lehetőség a piacról

Mára már egyre szélesebb azoknak a sportoknak a köre, amelyekre a biztosító akár díjemelés nélkül is kockázatot vállal, különösen igaz ez az életmódba beépült sportokra, mint például a teniszezés, labdajátékok, sízés, búvárkodás, lovaglás.

Általában sporttevékenységek esetén (és legfőképpen extrém sportok esetén ), a biztosító egyénileg mérlegel: szempont, ha valaki főállásban, vagy hobby szinten sportol, ha szervezetten, felügyelettel, vagy anélkül, hogy milyen gyakorissággal, hogy hol, milyen körülmények között történik a sportfoglalkozás. Van lehetőség egyéni és csoportos biztosításkötésekre is, de a biztosító döntéshozatala minden esetben az adott kockázatok megismerésén alapszik, és ezek mérlegelését követően születik meg - mondták el az Aegon szakemberei.

Külföldi utazás alkalmával, az ügyfelek igényeit szem előtt tartva lehetőség van szabadidős sporttevékenységekre is - beleértve bizonyos extrém sportokat - biztosítást kötni a megfelelő mértékű pótdíj megfizetésével. Az Utazási Garancia Biztosítás keretében a következő szabadidős sporttevékenységek biztosíthatóak pótdíj ellenében: búvárkodás, hegymászás, hegyi kerékpározás, jetski, lovaglás, rafting, vadászat, vizisí - mondta Gaál Csaba, az OTP Garancia Életbiztosítási Főosztály vezetője.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Groupama Biztosító Zrt. mindhárom egyénileg köthető EuroMondial utasbiztosítási terméke (EMA, EMA Plusz, EMA VIP) pótdíj nélkül fedezetet nyújt a síelésből és snowboardozásból eredő kockázatokra. A két magasabb kategóriájú termék (EMA Plusz és EMA VIP) szintén külön pótdíj nélkül fedezetet nyújt a szabadidő eltöltésével összefüggő, hobby szintű vadvízi evezés és búvárkodás kockázatára. Így ezekre a kockázatokra a fentiek szerint a normál díjjal köthető biztosítás.

Mindhárom termék esetében kizárt kockázat a következő veszélyes sportok során bekövetkezett károk: autó- és motorsport versenyek - ideértve a teszttúrákat és a rallyversenyeket is-, szikla- és hegymászás, légi járművek vezetése, ejtőernyős ugrások, barlangászat, extrém sportok gyakorlása és az ezekkel kapcsolatos edzéseken való részvétel során bekövetkezett károk.

Az Allianz Global Premium II. utasbiztosítása bizonyos veszélyes sportok (pl. a búvárkodás, a jetski, a bungee jumping és a rocky jumping) gyakorlása során bekövetkező balesetekre vagy betegségekre is fedezetet nyújt.

A védelemben mindazok részesülhetnek, akik ezt a terméket választják, akár gyakorlottak az adott sportban, akár nem, és ráadásul semmilyen pótdíjat sem kell ezért fizetni, mert ez a Global Premium II. szolgáltatásai közé tartozik.

A kizárt veszélyes sportok között szerepel az autó- és motorsportverseny és edzés, a raliverseny, a segédmotoros vitorlázó repülőgép, a sárkányrepülő használata, a barlangászat, a szikla- és hegymászás.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 7. 16:05
Ettől a hónaptól Tóth Bence a TV2 Csoport új pénzügyi igazgatója, míg Hajós Andrea az Igazgatóság el...
Bankmonitor  |  2023. június 7. 13:23
Ha most vágnál bele életed egyik legnagyobb kalandjába, hogy felépítsd az otthonod, nem vagy könnyű...
Kiszámoló  |  2023. június 7. 13:14
Úgy egy órája hívott egy nő, “az OTP bank rögzített vonalán”, hogy arról tájékoztasson,...
Holdblog  |  2023. június 7. 12:33
A Toyota nem áll be a “minden azonnal legyen elektromos!” kórusba, a vállalat szerint ez...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?