1 °C Budapest

Drága lesz az extrém élmény - Menj biztosra!

Pénzcentrum
2006. szeptember 18. 08:20

Egy-egy nyári vakáció alkalmával sokak fejében megfordul a gondolat ("egyszer élünk" alapon), hogy kipróbáljon valami izgalmas és veszélyes sportot. Ami a lelkes turistának maradandó élmény, az biztosító társaságoknak maga a rémálom. Eleinte ki is zárták a túlzottan adrenalint pumpáló tevékenységeket a biztosítások hatálya alól. Aztán felfedezve az igényeket, egyre többen kínálnak megfelelő fedezetet egy utasbiztosítás keretében. Lássuk tehát, miből fizethetjük a kórházi számlát, ha balul sülne el a dolog!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Előre kell bocsátanunk, hogy egy bankkártyához kapcsolódó, illetve "hagyományos" utasbiztosítás nem nyújt fedezetet az izgalmakra. Azonban, a legtöbb társaság kezdi kiterjeszteni a lehetőségek körét, így némi utánajárással találhatunk számunkra megfelelő terméket.

Ezek a biztosítások, természetesen a magánszemélyekre vonatkoznak. A hivatásos sportolókra köthető biztosításokkal egy előző cikkben már foglalkoztunk.

Néhány lehetőség a piacról

Mára már egyre szélesebb azoknak a sportoknak a köre, amelyekre a biztosító akár díjemelés nélkül is kockázatot vállal, különösen igaz ez az életmódba beépült sportokra, mint például a teniszezés, labdajátékok, sízés, búvárkodás, lovaglás.

Általában sporttevékenységek esetén (és legfőképpen extrém sportok esetén ), a biztosító egyénileg mérlegel: szempont, ha valaki főállásban, vagy hobby szinten sportol, ha szervezetten, felügyelettel, vagy anélkül, hogy milyen gyakorissággal, hogy hol, milyen körülmények között történik a sportfoglalkozás. Van lehetőség egyéni és csoportos biztosításkötésekre is, de a biztosító döntéshozatala minden esetben az adott kockázatok megismerésén alapszik, és ezek mérlegelését követően születik meg - mondták el az Aegon szakemberei.

Külföldi utazás alkalmával, az ügyfelek igényeit szem előtt tartva lehetőség van szabadidős sporttevékenységekre is - beleértve bizonyos extrém sportokat - biztosítást kötni a megfelelő mértékű pótdíj megfizetésével. Az Utazási Garancia Biztosítás keretében a következő szabadidős sporttevékenységek biztosíthatóak pótdíj ellenében: búvárkodás, hegymászás, hegyi kerékpározás, jetski, lovaglás, rafting, vadászat, vizisí - mondta Gaál Csaba, az OTP Garancia Életbiztosítási Főosztály vezetője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Groupama Biztosító Zrt. mindhárom egyénileg köthető EuroMondial utasbiztosítási terméke (EMA, EMA Plusz, EMA VIP) pótdíj nélkül fedezetet nyújt a síelésből és snowboardozásból eredő kockázatokra. A két magasabb kategóriájú termék (EMA Plusz és EMA VIP) szintén külön pótdíj nélkül fedezetet nyújt a szabadidő eltöltésével összefüggő, hobby szintű vadvízi evezés és búvárkodás kockázatára. Így ezekre a kockázatokra a fentiek szerint a normál díjjal köthető biztosítás.

Mindhárom termék esetében kizárt kockázat a következő veszélyes sportok során bekövetkezett károk: autó- és motorsport versenyek - ideértve a teszttúrákat és a rallyversenyeket is-, szikla- és hegymászás, légi járművek vezetése, ejtőernyős ugrások, barlangászat, extrém sportok gyakorlása és az ezekkel kapcsolatos edzéseken való részvétel során bekövetkezett károk.

Az Allianz Global Premium II. utasbiztosítása bizonyos veszélyes sportok (pl. a búvárkodás, a jetski, a bungee jumping és a rocky jumping) gyakorlása során bekövetkező balesetekre vagy betegségekre is fedezetet nyújt.

A védelemben mindazok részesülhetnek, akik ezt a terméket választják, akár gyakorlottak az adott sportban, akár nem, és ráadásul semmilyen pótdíjat sem kell ezért fizetni, mert ez a Global Premium II. szolgáltatásai közé tartozik.

A kizárt veszélyes sportok között szerepel az autó- és motorsportverseny és edzés, a raliverseny, a segédmotoros vitorlázó repülőgép, a sárkányrepülő használata, a barlangászat, a szikla- és hegymászás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?