20 °C Budapest

Késnek az autópályák

Pénzcentrum
2006. október 12. 10:00

Nem jár jelentős költségnövekedéssel, hogy több sztráda-szakasz megépítése a jövő évre tolódik - írja a Napi.

Béni Gyöngyi a Nemzeti Autópálya Zrt. (NA) szóvivője elmondta, hogy várhatóan késik az M3-as Görbeháza-Nyíregyháza közötti szakaszának megépítése. Módosították a szerződést a beruházóval a talajvíz által okozta gondok miatt.

A szerződésmódosító eljárásokat a kivitelező kezdeményezi, aki jelzi a megrendelőnek a várható késést, s ezt megfelelő indoklással alá is támasztja - ilyen lehet például valamilyen természeti ok (pl. talajvíz, árvíz), vagy régészeti feltárás és ezzel kapcsolatban a földterületek kisajátítása, vagy pedig a hivatalok késései.

Így a Dunaújvárosi híd átadása is késik majd, az árvizek miatt. Szintén csúszás lesz az M6- M0-érdi tető közötti szakaszán, valamint az M7-es Zamárdi és Balatonszárszó közötti szakaszán.

Idén azonban még fel tudják avatni az M35-ös Görbeháza és Debrecen közötti szakaszát, amely a várost elkerülő körgyűrűhöz csatlakozik. Az M7-es sztráda Sormás - Becsehely közötti szakasza is elkészül, igaz az eredeti tervek szerint a Nagykanizsa és Becsehely közötti szakasznak kellett volna már idén elkészülnie.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?