Késnek az autópályák

Pénzcentrum
2006. október 12. 10:00

Nem jár jelentős költségnövekedéssel, hogy több sztráda-szakasz megépítése a jövő évre tolódik - írja a Napi.

Béni Gyöngyi a Nemzeti Autópálya Zrt. (NA) szóvivője elmondta, hogy várhatóan késik az M3-as Görbeháza-Nyíregyháza közötti szakaszának megépítése. Módosították a szerződést a beruházóval a talajvíz által okozta gondok miatt.

A szerződésmódosító eljárásokat a kivitelező kezdeményezi, aki jelzi a megrendelőnek a várható késést, s ezt megfelelő indoklással alá is támasztja - ilyen lehet például valamilyen természeti ok (pl. talajvíz, árvíz), vagy régészeti feltárás és ezzel kapcsolatban a földterületek kisajátítása, vagy pedig a hivatalok késései.

Így a Dunaújvárosi híd átadása is késik majd, az árvizek miatt. Szintén csúszás lesz az M6- M0-érdi tető közötti szakaszán, valamint az M7-es Zamárdi és Balatonszárszó közötti szakaszán.

Idén azonban még fel tudják avatni az M35-ös Görbeháza és Debrecen közötti szakaszát, amely a várost elkerülő körgyűrűhöz csatlakozik. Az M7-es sztráda Sormás - Becsehely közötti szakasza is elkészül, igaz az eredeti tervek szerint a Nagykanizsa és Becsehely közötti szakasznak kellett volna már idén elkészülnie.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?