Jön az elitkommandó - Az APEH nem viccel!

Pénzcentrum
2006. szeptember 4. 09:30

Az adóhivatal egy elitcsoportot hoz létre a nagy, országos méretű adócsalások feltárására. Ez a speciális szakemberekből álló csoport foglalkozik majd az olyan nagy szaktudást és nyelvismeretet igénylő ügyekkel, melyek például a transzferárazás és az elektronikus kereskedelem terén kerülnek az APEH látókörébe.

Az adóhivatal egy elitcsoportot hoz létre a nagy, országos méretű adócsalások feltárására. Ez a speciális szakemberekből álló csoport foglalkozik majd az olyan nagy szaktudást és nyelvismeretet igénylő ügyekkel, melyek például a transzferárazás és az elektronikus kereskedelem terén kerülnek az APEH látókörébe - írja a Napi.

A vállalatcsoporton belüli elszámoló (transzfer) árak megállapítása lehetőséget ad a csoporton belüli nyereség eltüntetésére, a jövedelmek átcsoportosítására.

Az adóhivatal gyanúját felkeltheti, ha a jövedelmet menedzsmentdíjnak vagy royaltynak árazzák, de az érdeklődést felkeltheti a hitelek, garanciák és a tanácsadás piaci ártól jelentősen eltérő elszámolása is.

A kerek összegű átutalások mindig gyanúsak, ahogy a rendszertelen, nagy összegű tranzakciók is, utóbbiaknál ugyanis nehezebb bizonyítani, hogy rendszeres gazdasági tevékenység áll a tétel mögött.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

László Csaba, a KPMG adópartnere szerint a szigorítás lehetséges területei közül leginkább a transzferárazás kiemelt ellenőrzése biztosíthat a legnagyobb nyereséget adott ráfordítás mellett.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16