35 °C Budapest

Jön az elitkommandó - Az APEH nem viccel!

Pénzcentrum
2006. szeptember 4. 09:30

Az adóhivatal egy elitcsoportot hoz létre a nagy, országos méretű adócsalások feltárására. Ez a speciális szakemberekből álló csoport foglalkozik majd az olyan nagy szaktudást és nyelvismeretet igénylő ügyekkel, melyek például a transzferárazás és az elektronikus kereskedelem terén kerülnek az APEH látókörébe.

Az adóhivatal egy elitcsoportot hoz létre a nagy, országos méretű adócsalások feltárására. Ez a speciális szakemberekből álló csoport foglalkozik majd az olyan nagy szaktudást és nyelvismeretet igénylő ügyekkel, melyek például a transzferárazás és az elektronikus kereskedelem terén kerülnek az APEH látókörébe - írja a Napi.

A vállalatcsoporton belüli elszámoló (transzfer) árak megállapítása lehetőséget ad a csoporton belüli nyereség eltüntetésére, a jövedelmek átcsoportosítására.

Az adóhivatal gyanúját felkeltheti, ha a jövedelmet menedzsmentdíjnak vagy royaltynak árazzák, de az érdeklődést felkeltheti a hitelek, garanciák és a tanácsadás piaci ártól jelentősen eltérő elszámolása is.

A kerek összegű átutalások mindig gyanúsak, ahogy a rendszertelen, nagy összegű tranzakciók is, utóbbiaknál ugyanis nehezebb bizonyítani, hogy rendszeres gazdasági tevékenység áll a tétel mögött.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

László Csaba, a KPMG adópartnere szerint a szigorítás lehetséges területei közül leginkább a transzferárazás kiemelt ellenőrzése biztosíthat a legnagyobb nyereséget adott ráfordítás mellett.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?