28 °C Budapest

El ne szóld magad! - Mi kelti fel az APEH gyanúját?

Pénzcentrum
2006. augusztus 31. 08:45

Vizsgálatot folytat az adóhatóság azoknál a vállalkozásoknál, amelyek bejelentik, hogy a minimális járulékalapnál alacsonyabb összeg után fizetik szeptembertől a járulékokat. A revizorok először összevetik a havi járulékbevallások adatait a könyvelésben szereplőkkel, később azonban a munkavállalókat is meghallgathatják.

Vizsgálatot folytat az adóhatóság azoknál a vállalkozásoknál, amelyek bejelentik, hogy a minimális járulékalapnál alacsonyabb összeg után fizetik szeptembertől a járulékokat. A revizorok először összevetik a havi járulékbevallások adatait a könyvelésben szereplőkkel, később azonban a munkavállalókat is meghallgathatják - írja a Napi.

Gyanút kelthet a revizorokban, ha a korábbi időszakhoz képest csökken a befizetett járulék mértéke, erre azonban indokot adhat a teljesítménybérezés, a munkaerő szezonális alkalmazása vagy a kifizetett pótlékok összegének változása is.

Az adóhivatal szerint a dolgozók nyilatkoztatása lényeges eleme lesz az ellenőrzésnek, ők ugyanis elszólhatják magukat a tényleges fizetést illetően. Az APEH további nyilatkozatra kötelezné a dolgozót, ha annak bére elvileg nem nyújt fedezetet a létfenntartásra.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?