3 °C Budapest

Könnyű préda a WIW-es! - Veszélyben vagy?

Pénzcentrum
2006. augusztus 1. 14:00

Mára a legtöbb gyakorlott netező laza ujjmozdulattal törli a kéretlen e-maileket és nem klikkel rá a gyanús pop-up ablakokra, a csalók hagyományos módszerei így többé-kevésbé elavulttá váltak. Megújulni azonban tudni kell, ennek jegyében pedig a csalók újabban a közösségi portálokat támadják.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Biztonsági szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a közösségi oldalakra azért mennek a látogatók, hogy ismerőseikkel kapcsolatot létesítsenek, esetleg új embereket ismerjenek meg, tehát eleve bizalommal közelednek az oldalhoz, amit a gyakorlott csalók könnyen kihasználhatnak.

Mivel ezen site-ok közönsége főként fiatalokból áll, a kialakult kultúra pedig kifejezetten a személyes információk megosztására épül, a támadók finomíthatják módszereiket, ahogyan ezt meg is teszik.

A múlt hónap során az FBI figyelmeztette a világ elsőszámú közösségi portáljának, a MySpace-nek a látogatóit, hogy egy hamis felhívás jelent meg az oldalon, mely régi iskolai fotók nézegetésére csábít. (A linkekre kattintva könnyen egy maszk-oldalon találhatjuk magunkat, ahol begyűjthetik értékes adatainkat.) A Google Orkut nevű site-ját a közelmúltban egy olyan vírus támadta meg, mely a tagok pénzügyi adatait igyekezett megszerezni...

Két éve még a messenger programok álltak az adathalászok célkeresztjében, most azonban menthetetlenül a közösségi site-ok következnek!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35