31 °C Budapest

Hol vásárolhatsz a legolcsóbban? - A Tescoban fizettünk legtöbbet...

Pénzcentrum
2006. április 10. 05:55

Folytatjuk az egy hónapja meghirdetett árvadászatot, ismét körbejártuk a mintában szereplő üzleteket és felmértük, hol mennyit kell fizetni a Pénzcentrum.hu által összeállított árukosárért. Az eredmények meglepőek, az árcsökkenés és annak egyes üzleteknél és termékeknél tapasztalható mértéke minden bizonnyal a húsvét előtti akcióknak tudható be. Aki nem csökkenti drasztikusan árait, lemarad...ez történt a Tesco-val is.

A nagy feltámadás...

Hol vásárolhatsz legolcsóbban? - Induljon az árvadászat!

A Pénzcentrum.hu rögtönzött árukosarát alapvetően négy termékkategória alkotja, melyek a következők: italok (rövidital, sör, pezsgő, ásványvíz), alapanyagok (cukor, liszt, étolaj), higiéniás termékek (fogkrém, tusfürdő, tisztítószer), egyéb (kenyér, kávé, szalámi).

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, így nem állíthatjuk, hogy minden egyéb esetben ugyanez a sorrend alakulna ki a vizsgált kiskereskedelmi egységek között, néhány alább kiemelt érték azonban mindenképp elgondolkodtató.

Az összehasonlításba a Tesco, Auchan, Cora hármas mellé bekerült a Plus és a Metro is, valamint a sorból valamelyest kilógó (nem diszkont és nem hipermarket) Kaiser's. Minden kiskereskedelmi egység esetében fővárosi próbavásárlást végeztünk, az alábbi árak ezek alapján adódnak.

A versenyt ismét a Metro nyerte, de ami igazán szembetűnő, az a Kaiser's feltámadása. A SPAR-lánc tagjánál a vizsgált kosárra vetítve 21%-os árzuhanást figyelhetünk meg márciusról áprilisra. (Ki kell persze emelni, hogy kosarunk árszínvonalát jelentősen befolyásolja az Unicum, a pezsgő és a Pick szalámi ára, melyek egytől-egyig számottevően csökkentek a vizsgált üzletben.)

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a sor végére szoruló Tesco is valamelyest olcsóbban adta kiválasztott termékeit, mint egy hónappal korábban, a minimális árcsökkenés azonban nem volt elég ebben a mezőnyben...

Míg egy hónappal korábban a legdrágább helyen csaknem 23%-kal fizettünk többet a kosárban szereplő termékekért, mint a legolcsóbb üzletben, addig a különbség mostanra 13% alá csökkent. Besűrűsödött a mezőny, mindenki a húsvéti bevásárlókra hajt...

Lássuk az eredményeket és az érdekesebb árváltozásokat!

Eredményt hirdetünk - Itt az összesítés!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Az alábbi táblázatok magukért beszélnek, a konkrét árak mellett bemutatják a hó/hó alapú árváltozás mértékét százalékban, termékekre és üzletekre lebontva:

 

 

Egy hónap múlva ismét megnézzük, hova érdemes betérni...

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?