29 °C Budapest

Hol vásárolhatsz a legolcsóbban? - A Tescoban fizettünk legtöbbet...

Pénzcentrum
2006. április 10. 05:55

Folytatjuk az egy hónapja meghirdetett árvadászatot, ismét körbejártuk a mintában szereplő üzleteket és felmértük, hol mennyit kell fizetni a Pénzcentrum.hu által összeállított árukosárért. Az eredmények meglepőek, az árcsökkenés és annak egyes üzleteknél és termékeknél tapasztalható mértéke minden bizonnyal a húsvét előtti akcióknak tudható be. Aki nem csökkenti drasztikusan árait, lemarad...ez történt a Tesco-val is.

A nagy feltámadás...

Hol vásárolhatsz legolcsóbban? - Induljon az árvadászat!

A Pénzcentrum.hu rögtönzött árukosarát alapvetően négy termékkategória alkotja, melyek a következők: italok (rövidital, sör, pezsgő, ásványvíz), alapanyagok (cukor, liszt, étolaj), higiéniás termékek (fogkrém, tusfürdő, tisztítószer), egyéb (kenyér, kávé, szalámi).

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, így nem állíthatjuk, hogy minden egyéb esetben ugyanez a sorrend alakulna ki a vizsgált kiskereskedelmi egységek között, néhány alább kiemelt érték azonban mindenképp elgondolkodtató.

Az összehasonlításba a Tesco, Auchan, Cora hármas mellé bekerült a Plus és a Metro is, valamint a sorból valamelyest kilógó (nem diszkont és nem hipermarket) Kaiser's. Minden kiskereskedelmi egység esetében fővárosi próbavásárlást végeztünk, az alábbi árak ezek alapján adódnak.

A versenyt ismét a Metro nyerte, de ami igazán szembetűnő, az a Kaiser's feltámadása. A SPAR-lánc tagjánál a vizsgált kosárra vetítve 21%-os árzuhanást figyelhetünk meg márciusról áprilisra. (Ki kell persze emelni, hogy kosarunk árszínvonalát jelentősen befolyásolja az Unicum, a pezsgő és a Pick szalámi ára, melyek egytől-egyig számottevően csökkentek a vizsgált üzletben.)

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a sor végére szoruló Tesco is valamelyest olcsóbban adta kiválasztott termékeit, mint egy hónappal korábban, a minimális árcsökkenés azonban nem volt elég ebben a mezőnyben...

Míg egy hónappal korábban a legdrágább helyen csaknem 23%-kal fizettünk többet a kosárban szereplő termékekért, mint a legolcsóbb üzletben, addig a különbség mostanra 13% alá csökkent. Besűrűsödött a mezőny, mindenki a húsvéti bevásárlókra hajt...

Lássuk az eredményeket és az érdekesebb árváltozásokat!

Eredményt hirdetünk - Itt az összesítés!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Az alábbi táblázatok magukért beszélnek, a konkrét árak mellett bemutatják a hó/hó alapú árváltozás mértékét százalékban, termékekre és üzletekre lebontva:

 

 

Egy hónap múlva ismét megnézzük, hova érdemes betérni...

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?