Orbán: "Na ebből nem esznek!"

Pénzcentrum
2006. április 13. 15:45

A Fidesz ellenzékben nem támogat majd megszorító intézkedéseket, amelyekkel a kormánypártok a gazdaság eddig titkolt rossz állapotán akarnának segíteni. A párt elnöke erről az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában beszélt.

A Fidesz ellenzékben nem támogat majd megszorító intézkedéseket, amelyekkel a kormánypártok a gazdaság eddig titkolt rossz állapotán akarnának segíteni. A párt elnöke erről az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában beszélt.
Semmilyen megszorító intézkedést nem támogat a Fidesz a választások után - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az InfoRádiónak adott exkluzív nyilatkozatában.

A politikus hozzátette, szembesíteni fogják az esetleges MSZP-SZDSZ-kormányt választási ígéreteivel, hazugságaival, amelyekkel kicsalogatta a választópolgárok voksait.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: "ne számítson arra a leendő Gyurcsány-kormány, hogy miután becsapta a választókat, kiravaszkodta a voksaitkat, eltitkolta a helyzetet, s így megszerezte a győzelmet, majd bevallja, hogy rossz a helyzet, az ellenzék segítségét kéri. Na ebből nem esznek!" Hozzátette: a rossz pénzügyi helyzért a Gyurcsány-kormány felelős.

A politikus kifogásolta, hogy a Pénzügyminisztérium csak a választások után hozta nyilvánosságra az államháztartási adatokat. Kijelentette: a választások előtt ezért a koalíciónak nem kellett a felelősséget vállalnia, de egyszer majd kell. "Ne akarjanak segítséget kapni, mert ehhez nincs meg a morális alapjuk" - jelentette ki Orbán Viktor.
Az MDF-ről

Az MDF szavazóinak becsületességére apellál a Fidesz. A párt tagjait, helyi vezetőit úgy ismertük meg, hogy különbséget tudnak tenni a fontos és a kevésbé fontos dolgok között - mondta Orbán Viktor.

Hozzátette: most az a fontos dolog, hogy a Fidesznek és az MDF-nek többsége legyen a parlamentben, "a párt-, hiúsági egy egyéb szempontok" kevésbé fontosak. A Fidesz elnöke a közös kormányfőjelöltre vonatkozó javaslatra adott MDF-es választ úgy értelmezte, hogy a kisebbik ellenzéki párt nem segíti a kormányváltást.

Felül kellene emelkedni a pártérdeken. De túl vagyok azon, hogy erkölcsi megfontolású üzeneteket küldjek az MDF-nek. Tudomásul vesszük, hogy az MDF országos vezetésére nem számíthatunk, és nélkülük fogjuk megvívni a harcot - fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: ha meglesz a győzelem, akkor a következő tíz napban "nyugton ülő" MDF-vezetést megkeresik, hogy kialakítsák a jövőbeni együttműködést. A politikus elmondta: nincs más választás, mint hogy az MDF-fel tárgyaljanak; az MDF is tudja ezt, ezért nem dolgozik, nem segít, hanem várja, hogy a siker, ha bekövetkezik, bekopogtasson az ő ajtajukon is.

Orbán Viktor közölte, hogy egyfolytában tárgyalnak az MDF helyi szervezeteivel, nagyon sok MDF-es jelentkezett segíteni is. Több helyen visszaléptek az MDF-esek, számuk nőni fog. Egyre inkább megerősödnek a remények a következő napokban, a polgári oldal győzelmi esélyei nőni fognak - tette hozzá.

A Fidesznek jelenleg vezetője van, miniszterelnök-jelöltje reálisan nincs - mondta Orbán Viktor. Ez a vezető fog tárgyalni az MDF-fel a választások után - fűzte hozzá. Közölte: tudomásul vette, hogy az MDF "meg akarja óvni" Magyarországot attól, hogy őt jelölje a Fidesz kormányfőnek.

A politikus kijelentette: a polgári oldal pártjainak együttműködését soha nem fogja akadályozni, ezért nem tekinti magát a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének.

Mikola Istvánról Orbán Viktor kijelentette: ugyanarra a sorsra jutott, mint ő maga, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének és elnökhelyettes-jelöltjének indulása "zárójelbe került".

Orbán Viktor pártja programjáról - amelyet az MDF elnöke többször bírált, és számos pontjának visszavonását kérte - azt mondta: ez a program jó, közösen állították össze a választópolgárokkal.

"Ez a program szakmailag tartható, az ország számára kívánatos", olyan, amely képes a gazdaság bajait megszorítások nélkül orvosolni - jelentett ki. A Fidesz elnöke hozzátette: mivel Dávid Ibolya már elutasította az együttműködést, a programról már nincs értelme beszélni.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a parlament nem négypárti lesz, mivel a kereszténydemokraták is bekerülnek, arról azonban egyelőre nem nyilatkozott, hogy a KDNP önálló frakciót alakít-e. Kijelentette: egy lazán szervezett nagy frakció híve.

Az ellenzéki pártvezető az elmúlt évek legnagyobb eredményének azt nevezte, hogy a jobboldalon létrejött a polgári értékeket valló, keresztény emberek közössége. Mint mondta: "ennek létrejötte a legnagyobb eredménye az egész magyar demokráciának '90 óta".

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22