28 °C Budapest

Nálad van? Fizess!

Pénzcentrum
2006. április 7. 15:30

Az eBay a napokban bejelentette, hogy PayPal nevű fizetési rendszerét kiterjeszti mobiltelefonos tranzakciókra is, mivel a jövő egyik legnépszerűbb bankkártyája éppen a mindig nálunk lévő mobil lehet.

Az eBay a napokban bejelentette, hogy PayPal nevű fizetési rendszerét kiterjeszti mobiltelefonos tranzakciókra is, mivel a jövő egyik legnépszerűbb bankkártyája éppen a mindig nálunk lévő mobil lehet.
Az új szolgáltatás használatához természetesen rendelkezni kell PayPal számlával és regisztrálni kell a telefonszámot az eBay rendszerében, melynek fejében kapunk egy azonosító számot.
A tranzakicó lefolytatása meglehetősen egyszerű: amennyiben tartozunk valakinek 20 dollárral, írunk egy SMS-t „20 to xxxxx” szöveggel, ahol az utótag a címzett telefonszáma. Ezt az üzenetet egy PayPal számra kell elküldeni, majd felhívnak és a PIN kód segítségével azonosítanak.
Ha minden rendben megy, a tranzakció végrehajtódik, a címzett pedig üzenetet kap, hogy pénz érkezett a PayPal számlájára.
Elemzők szerint a mobilos fizetési piac hatalmas növekedési potenciállal rendelkezik, egyes prognózisok szerint az ebből származó globális forgalom 2008-ra elérheti az 55 milliárd dollárt.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?