Nálad van? Fizess!

Pénzcentrum
2006. április 7. 15:30

Az eBay a napokban bejelentette, hogy PayPal nevű fizetési rendszerét kiterjeszti mobiltelefonos tranzakciókra is, mivel a jövő egyik legnépszerűbb bankkártyája éppen a mindig nálunk lévő mobil lehet.

Az eBay a napokban bejelentette, hogy PayPal nevű fizetési rendszerét kiterjeszti mobiltelefonos tranzakciókra is, mivel a jövő egyik legnépszerűbb bankkártyája éppen a mindig nálunk lévő mobil lehet.
Az új szolgáltatás használatához természetesen rendelkezni kell PayPal számlával és regisztrálni kell a telefonszámot az eBay rendszerében, melynek fejében kapunk egy azonosító számot.
A tranzakicó lefolytatása meglehetősen egyszerű: amennyiben tartozunk valakinek 20 dollárral, írunk egy SMS-t „20 to xxxxx” szöveggel, ahol az utótag a címzett telefonszáma. Ezt az üzenetet egy PayPal számra kell elküldeni, majd felhívnak és a PIN kód segítségével azonosítanak.
Ha minden rendben megy, a tranzakció végrehajtódik, a címzett pedig üzenetet kap, hogy pénz érkezett a PayPal számlájára.
Elemzők szerint a mobilos fizetési piac hatalmas növekedési potenciállal rendelkezik, egyes prognózisok szerint az ebből származó globális forgalom 2008-ra elérheti az 55 milliárd dollárt.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem