5 °C Budapest

Kísértethajó a Dunán

Pénzcentrum
2005. november 17. 15:35

Az október elején leégett román kirándulóhajót még mindig nem szállíttatta el tulajdonosa. Hetekig tartott, amíg a szlovák hivatalos szervek egyáltalán megtalálták a román tulajdonost.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Mint ismeretes, az Oltenitán 48 norvég és 30 belga turista utazott Bécsbe, ám rövidzárlat következtében tűz ütött ki a hajón, amely pár óra alatt teljesen kiégett, egy személy életét vesztette.
A gazdátlan és sorsára hagyott hajóról időközben elhordtak minden mozdítható darabot. Az üzemanyag nagy részét egy román tankhajó szivattyúzta ki. A Dunaszerdahelyen megjelenő Csallóköz hetilap értesülése szerint a tolvajok nem helyiek, idegen rendszámú autókra pakolják a hajóról származó fémhulladékot.
Egy közeli község polgármestere megerősítette: szemük láttára hordják szét a hajót idegenek. Miklós László környezetvédelmi miniszter elmondta, a tulajdonos beleegyezése nélkül a szlovák szervek nem tehetnek semmit. Kérdéses azonban, hogy miért nem őriztették a megfeneklett hajót.

A szlovák vízügyi hatóság szerint december 15-éig mindenképpen el kell távolítani a hajóroncsot, utána a fagyok hátráltatnák ezt a munkát. Feltehetően ez a végső határidő, utána a szlovák fél eljárást indít a kötelességét elmulasztó román tulajdonossal szemben. A szlovák hatóságok eddigi költségei elérik az egymillió koronát, mintegy 6 millió forintot.

forrás: Magyar Nemzet
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?