Kísértethajó a Dunán

Pénzcentrum
2005. november 17. 15:35

Az október elején leégett román kirándulóhajót még mindig nem szállíttatta el tulajdonosa. Hetekig tartott, amíg a szlovák hivatalos szervek egyáltalán megtalálták a román tulajdonost.

Mint ismeretes, az Oltenitán 48 norvég és 30 belga turista utazott Bécsbe, ám rövidzárlat következtében tűz ütött ki a hajón, amely pár óra alatt teljesen kiégett, egy személy életét vesztette.
A gazdátlan és sorsára hagyott hajóról időközben elhordtak minden mozdítható darabot. Az üzemanyag nagy részét egy román tankhajó szivattyúzta ki. A Dunaszerdahelyen megjelenő Csallóköz hetilap értesülése szerint a tolvajok nem helyiek, idegen rendszámú autókra pakolják a hajóról származó fémhulladékot.
Egy közeli község polgármestere megerősítette: szemük láttára hordják szét a hajót idegenek. Miklós László környezetvédelmi miniszter elmondta, a tulajdonos beleegyezése nélkül a szlovák szervek nem tehetnek semmit. Kérdéses azonban, hogy miért nem őriztették a megfeneklett hajót.

A szlovák vízügyi hatóság szerint december 15-éig mindenképpen el kell távolítani a hajóroncsot, utána a fagyok hátráltatnák ezt a munkát. Feltehetően ez a végső határidő, utána a szlovák fél eljárást indít a kötelességét elmulasztó román tulajdonossal szemben. A szlovák hatóságok eddigi költségei elérik az egymillió koronát, mintegy 6 millió forintot.

forrás: Magyar Nemzet
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?