20 °C Budapest

Kísértethajó a Dunán

Pénzcentrum
2005. november 17. 15:35

Az október elején leégett román kirándulóhajót még mindig nem szállíttatta el tulajdonosa. Hetekig tartott, amíg a szlovák hivatalos szervek egyáltalán megtalálták a román tulajdonost.

Mint ismeretes, az Oltenitán 48 norvég és 30 belga turista utazott Bécsbe, ám rövidzárlat következtében tűz ütött ki a hajón, amely pár óra alatt teljesen kiégett, egy személy életét vesztette.
A gazdátlan és sorsára hagyott hajóról időközben elhordtak minden mozdítható darabot. Az üzemanyag nagy részét egy román tankhajó szivattyúzta ki. A Dunaszerdahelyen megjelenő Csallóköz hetilap értesülése szerint a tolvajok nem helyiek, idegen rendszámú autókra pakolják a hajóról származó fémhulladékot.
Egy közeli község polgármestere megerősítette: szemük láttára hordják szét a hajót idegenek. Miklós László környezetvédelmi miniszter elmondta, a tulajdonos beleegyezése nélkül a szlovák szervek nem tehetnek semmit. Kérdéses azonban, hogy miért nem őriztették a megfeneklett hajót.

A szlovák vízügyi hatóság szerint december 15-éig mindenképpen el kell távolítani a hajóroncsot, utána a fagyok hátráltatnák ezt a munkát. Feltehetően ez a végső határidő, utána a szlovák fél eljárást indít a kötelességét elmulasztó román tulajdonossal szemben. A szlovák hatóságok eddigi költségei elérik az egymillió koronát, mintegy 6 millió forintot.

forrás: Magyar Nemzet
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem