2019. július 19. péntek Emília

Őrület, mennyit haknizott össze tavaly Opitz Barbi és Dér Heni


A keresett hazai zenei előadóknak rengeteg fellépésük van egy évben, átlagosan az év minden második napjára juthat egy koncert. Ez pedig azt is jelenti, ha csak akkora összeget kérnek el, amely a hazai fellépők átlagdíja, akkor több mint 30 millió forintot keresnek a fellépésekkel éves szinten. És akkor még szerzői jogdíjakról, TV-s megkeresésekről nem beszéltünk.

A Pénzcentrum az alapján végzett egy gyors számítást, ami a 24.hu Hakni című műsorából kiderül Dér Heniről és Opitz Barbiról, a két keresett magyar énekesről. Heni és Barbi mára az internet legbefutottabb énekesei közé tartoznak.

Dér Heni 2013-ban a Megasztár első szériájában tűnt fel, ezután 8 évig a Sugarloaf frontembere volt, ma pedig a legnézettebb női hip-hip előadó a youtube-on. Az énekes sokkal fontosabbnak tartja a jelenlétet a közösségi médiában, mint a televíziós szereplést. 

Hogyha megnézem a velem együtt elindult kollégáimat, akik szintén a mainstreamből indultak és azoknak a rátáját, vagy akár közönségszámát, vagy akár a feliratkozói számát, akkor jóval el vannak maradva mögöttem.

- mondja el a videóban. Ennek köszönhetően sokkal ismertebb, és így sokkal több fellépési megkeresést kap. 

Volt olyan év, amikor többször egymás után 150 volt egy évben... Az rengeteg.

- mondta el az énekes. Az pedig szintén elhangzik, hogy miért szeretik a magyar előadók a W CLUB nevű szlovákiai helyet, szemben a budapesti klubokkal: mivel itt az otthoni átlag 200 ezer forinti fellépési díj háromszorosát is elkérhetik. És még ez nem a plafon.

Így ha Dér Heninek évi 150 fellépése van, és csak az átlagos összeget kéri el értük, akkor is 30 millió forintot keres évente csak a fellépéseivel.

El is mondja a videóban, hogy nem szeret Budapesten fellépni, mert a fővárosi klubbfőnökök állandóan alkudoznak.

A világ végén élő, nagyon pici, 500 fős falucska vagy akár kisváros össze tudja kuporgatni a kis önkormányzati pénzéből vagy a falu pénzéből azt az összeget, hogy meg tudjanak hívni engem akár egy falu- vagy városnapra fellépni és nagyon hálás a közönség.

- mondta el az énekes. Ezt mindig elmondja a budapesti klubtulajoknak is, mondván ők biztosan ki tudják gazdálkodni, ha egy kis faluban megoldják. 

Míg Dér Heni magát menedzseli, Barbit viszont még egy évig köti az RTL-es szerződés, vagyis minden bevételen osztoznia kell. Azonban ő még több fellépésről számolt be, mint Heni: tavaly 172 helyen adott műsort. 

Ez tehát azt jelenti, ha 200 ezer forintos fellépti díjjal számolunk, akkor 34,4 millió forintot kereshetett.

A videóból az is kiderült, hogy egyes ismert, nagy közönséget vonzó eladók fél órás műsoráért több millió forintot is kifizethet egy klub, mert még így is megtérül.

Természetesen arról sem szabad megfeledkezni, hogy ezek a fenti becsült összegek nem a nettó keresetet jelentik: ebből még lejön a menedzserek díja, a technika, reklám, utazási és sok más egyéb költség. 

Jól jönne 5 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 86 426 forintos törlesztővel a K&H Bank (THM 7,97 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank (87 194 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az CIB (87 368 Ft/hó; THM 8,17 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A javuló számok sem mentenek meg minket: sosem lesz már 10 millió magyar
A régióban még viszonylag jól állunk, de Szlovénia az abszolút első.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS