2019. február 17. vasárnap Donát

Megszólalt az MNB alelnöke: küszöbön lehet az alapkamat-emelés

  • Portfolio
  • 2019. január 16. szerda 14:55

Nagy Márton, az MNB alelnöke egy bécsi konferencián elmondta, hogy amennyiben az éves adószűrt maginfláció eléri, illetve meghaladja a 3 százalékot, az a jegybank számára elegendő bizonyíték lenne arra, hogy meg kell kezdeni a monetáris politika szigorítását - számolt be a hírről a Reuters. Nagy szerint ez már az idei első negyedévben bekövetkezhet, de először meg akarják várni, hogy valóban sor kerül-e rá. Ez elég erős üzenet az MNB részéről, hogy hamarosan nekivágnak a monetáris politika szigorításának.

Nagy Márton a bécsi Euromoney konferencián nagyon erős üzenetet küldött a piaci szereplőknek arról, hogy az MNB közel került a monetáris szigorítás megkezdéséhez.

Amennyiben az adószűrt maginfláció eléri, illetve meghaladja a 3 százalékot, az bizonyítékot jelentene az MNB számára, hogy az infláció tartósan elérte a jegybank célját

- fogalmazott. Emlékeztetésképp: tegnap tette közzé a tavaly decemberi inflációs adatokat a KSH, amelyből kiderült, hogy az éves maginflációs index értéke 2,6 százalékról 2,8 százaélkra emelkedett. Ezt követően az MNB is nyilvánosságra hozta az általa számított, inflációs alapfolyamatokat nyomon követő mutatóit: ezek alapján az adószűrt maginfláció decemberben 2,7 százalékról 2,9 százalékra gyorsult. Vagyis nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy bekövetkezzen az az esemény, amihez Nagy a monetáris szigorítás kezdetét köti.

JÓL JÖNNE 600 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 600 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 613 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB 14 634 forintos törlesztőt (THM 10,14%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS