16 °C Budapest

Hol vannak a legjobb, hol a legrosszabb szállodák Magyarországon?

2014. november 2. 07:03

Minden negyedik szállodában találtak valamilyen problémát a fogyasztóvédők, akik összesen 126 magyar hotelt ellenőriztek május és augusztus között. A gyógyszállodák fele nem rendelkezett megfelelő ÁNTSZ-minősítéssel.

Szúrópróbaszerűen összesen 120 szállodát és 6 gyógyszállodát ellenőrzött idén nyáron (pontosabban május közepe és augusztus közepe között) a fogyasztóvédelmi hatóság országszerte. Minden negyedik hotelben találtak valamilyen problémát.

A vizsgálat legfontosabb megállapításai:

  • 11 esetben, a "szálloda/hotel" megnevezést jogosulatlanul használta a szálláshely (például mert nem volt szappan, törölköző a fürdőszobában)
  • 10 szálloda nem felelt meg a csillag-besorolásának (nem volt az adott csillaghoz elegendő szoba; nem volt hűtőszekrény a szobákban; nem takarítottak/ágyaztak naponta);
  • 8 hotelben probléma volt az árak feltüntetésével (kizárólag euróban tüntették fel az árakat; drágább volt a szállás, mint azt az interneten megirdették).
Különösen problémás, hogy a gyógyszállodák fele nem rendelkezett megfelelő ÁNTSZ-minősítéssel.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tájékoztatása szerint a legtöbb probléma Győr-Moson-Sopron megyében mutatkozott ahol a 9 vizsgált szállodából mindössze háromnál nem találtak kifogást az ellenőrök. A legtöbb szállodát Budapesten ellenőrizték: 12-ből 2-nél találtak problémát.

Nyolc megyében viszont (Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Békés, Heves, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala) mindegyik - összesen 36 - szálláshely megfelelt. Sőt, az ellenőrzés tapasztalatai alapján sok szálloda besorolásához képest jóval magasabb szolgáltatást nyújt.

Kedvező éve lesz az idei a szállodáknak

A szállodaszövetség szerint az idén kedvező évet zárhatnak a magyarországi szállodák, a kedvező trend a belföldi fogalom növekedésével folytatódik - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSzÉSz) főtitkára az MTI érdeklődésére.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kovács István a nyári szezont értékelve elmondta: az igazi nyári hónapokban - júliusban és augusztusban - a szállodák vendégforgalmának növekedése kissé elmaradt az első fél évben tapasztalttól, de a múlt évinél nagyobb volt.

A magyarországi szállodák kapacitása 2014 augusztusban összesen 59 391 szoba volt, a tavalyival azonos.

Az idei, augusztus végéig rendelkezésre álló adatok alapján arra lehet következtetni a főtitkár szerint, hogy folytatódik a forgalom növekedése a következő három hónapban is.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 12:30
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem